Večernji list - Hrvatska

Massive Attack prvi u bogatoj listi izvođača Dimensions­a u Puli

- Milena Zajović milena.zajovic@vecernji.net ZAGREB

Dimensions je “mlađi brat” Outlook festivala, a oba se u britansko-hrvatskoj produkciji organizira­ju za brojnu turističku publiku

Trip-hop pioniri Massive Attack preksutra će u pulskoj Areni otvoriti peto izdanje Dimensions festivala, čiji se bogati lineup od pedesetak izvođača među kojima su brojne legende elektronič­ke, jazz i funk-glazbe potom seli na obližnju tvrđavu Punta Christo.

Treći put u Hrvatskoj

Nekadašnji trojac, a danas duo s brojim suradnicim­a od kojih su mnogi već razvili zavidne samostalne karijere, Massive Attack jedan je od najpoznati­jih i najutjecaj­nijih predstavni­ka bristolsko­g trip-hopa, koji je već nastupio u Domu sportova 2009. i na INmusicu 2010. godine. Njihovi hitovi “Teardrop”, “Unfinished Sympathy” te “Paradise Circus” poznati su i slušatelji­ma koji nisu pozorno pratili rad Massive Attacka, koji u Pulu dolazi promovirat­i najnoviji EP “Ritual Spirit” na kojem je obnovljena su- radnja s Trickyjem, koji se zadnji put pojavio na njihovu albumu “Protection” 1994. godine, kao i nove singlove poput “The Spoils”, na kojem se može čuti sanjivi vokal Hope Sandoval iz američke grupe Mazzy Star. Uz Massive Attack, u Areni nastupaju jazz-saksofonis­t Kamasi Washington, koji broji suradnje s velikanima žanra kao što su Gerald Wilson i Quincy Jones, ali i mainstream zvijezdama poput Snoop Dogga i Lauryn Hill. Koncert će upotpuniti detroitska techno-zvijezda Moodymann, kojeg organizato­ri ističu kao jedno od jačih imena festivala.

Britanski organizato­ri

Idućih dana publiku Dimensions­a čekaju nastupi Larryja Hearda, poznatog i pod pseudonimo­m Mr. Fingers, Bena Klocka, Marcela Dettmana, Rødhåda, Gillesa Petersona, Daniela Averyja, Motor City Drum Ensemblea te DJ set Nightmares on Wax. Dimensions je “mlađi brat” festivala Outlook, koji je također pokrenuo britanski promotor Noah Ball uz podršku domaćeg Pozitivnog ritma koji u Puli organizira festival Seasplash te Grada Pule, kojem ovaj festival donosi milijune turistički­h kuna.

 ??  ?? Massive Attack Pioniri bristolsko­g trip-hopa dolaze predstavit­i novi album
Massive Attack Pioniri bristolsko­g trip-hopa dolaze predstavit­i novi album
 ??  ?? Moodyman techno/house glazbenik
Moodyman techno/house glazbenik
 ??  ?? Kamasi Washington jazz-saksofonis­t
Kamasi Washington jazz-saksofonis­t

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia