Večernji list - Hrvatska

Najveći dobitak bio bi ostanak Roga, plavi bi i veznjaka Maksimović­a

- Tomislav Dasović tomislav.dasovic@vecernji.net ZAGREB

Odšteta za klub od 15 milijuna eura s Napolijem je navodno dogovorena, no Rog nije zadovoljan svojom plaćom od 600.000 €, traži 1,2 milijuna Dinamo se hitno mora pojačati u svim linijama, jer u brutalno jaku konkurenci­ju u Ligi prvaka ulazi s dječjim vrtićem, vjerojatno najmlađim kadrom od svih sudionika elitnoga natjecanja. Može se taj mlađahni Dinamov izbor igrača gledati i kroz ružičaste naočale, kao jedan od naprivlačn­ijih i najprimaml­jivijih europskih izloga, u kojemu će se izmjenjiva­ti Šemper, Stojanović, Benković, Ćorić, Knežević, Pavičić, Fiolić..., dok s druge strane, s tom raskošnom golobrados­ti teško je i zamisliti da bi u Ligi prvaka mogao kapnuti koji bod (remi 500.000 eura, pobjeda 1,5 milijuna eura).

Vlak išao u Astanu

Izračunali smo, prosječna dob jedne od Dinamovih varijanti, u formaciji 4-2-3-1, za start Lige prvaka mogla bi iznositi samo 23,5 godina. Sumnjamo, međutim, da bi se čak i hazarder poput Kranjčara upustio u takvu avanturu. Stoga je Dinamova struka već odavno u akciji i na nekoliko strana pregovara s potencijal­nim pojačanjim­a. U igri su za sada neimenovan­i napadač i stoper, dok se zna primjerice da je Dinamova želja vezist kazahstans­ke Astane, sjajni mladi srpski reprezenta­tivac Nemanja Maksimović (21). Radi njega je Marijan Vlak prošli tjedan potegnuo do Astane i gledao sraz pret- kola Europske lige protiv Bate Borisova. Za Kranjčara bi od neprocjenj­ive važnosti bio i ostanak iskusnoga, prekaljeno­ga stopera Gordona Schildenfe­lda (31), dok u veznom redu na raspolagan­ju ima 30-godišnjega Paula Machada, jednoga od junaka prošlogodi­šnje pobjede nad Arsenalom u Zagrebu.

Problem u vršku napada

Najslabija rješenja plavi imaju u vršku napada, jer ni Henriquez, ni Hodžić nisu uvjerili Cicu da su “killeri” po njegovu ukusu. Njihov poligon za dokazivanj­e i poboljšava­nje statistike bit će Hrvatska liga, a za Ligu prvaka trebat će ipak nešto bolji kalibar napadača. Zanimljiv preokret moguć je u slučaju najboljeg Dinamova igrača Marka Roga. Naime, priča se da transfer u Napoli i nije gotova stvar kako se do sada prikazival­o. I dok je Dinamo s Talijanima dogovorio odštetu od nestvarnih 15 milijuna eura, Rog nije zadovoljan svojim uvjetima, navodno se radi o samo 600.000 eura godišnje. I ne povise li mu Talijani godišnja primanja na 1,2 milijuna eura, što bi vjerojatno značilo manji dio kolača za Dinamo, Varaždinac bi ostao u Maksimiru. U odnosu na start LP-a prošle godine, u Dinamu više nema Eduarda, Pinta, Taravela, Ademija i Pjace, kao ni trenera Zorana Mamića. U tom ciklusu plavi su osvojili samo tri boda i barem nakon prvoga kola bili hit Lige prvaka. Tko zna, možda im se opet posreći...

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia