Večernji list - Hrvatska

Očekujem da HDZ makne Culeja iz Sabora i ako osvoji mandat

- (Hassan Haidar Diab)

Kako komentirat­e uvredu koju je na vaš račun uputio zastupnik Stevo Culej koji vas je nazvao ”bivšim oficirom JNA koji laže kao srpski cigan”?

Moram vam reći da sam iznenađen zato što je on moj saborski kolega s kojim nisam imao neke dobre odnose, ali nii loše. Kad god smo se viđali po saborskim hodnicima, lijepo i kulturno smo se pozdravlja­li. Ne znam zašto je izgovorio tako pogrdne riječi, ali mogu nagađati. U mojoj 12. izbornoj jedinici postoji protukandi­dat koji se zove Robert Bosak koji je član HDZ-a te me na ovakav način žele diskrimini­rati. Culej se koristi lažima i manipulaci­jama. Prvo je rekao kako to nije on napisao da bi poslije toga sam sebe demantirao i rekao kako je ipak to on pisao. To samo po sebi dokazuje kakva je on osoba.

Jeste li zadovoljni što vam se predsjedni­k HDZ Andrej Plenković ispričao?

Jako sam razočaran. Istina da je bila isprika, ali preko medija. Očekivao sam od gospodina Plenkovića da me pozove na kavu i ograditi se od izjava gospodina Culeja, koji se nalazi na listi HDZ-a, te da javno kaže, ako on dobije mandat, neće ući u Sabor zbog skandalozn­e i uvredljive izjave protiv jedne manjine u Hrvatskoj. To je jedino što sam ja očekivao od gospodina Plenkovića, a nisam dobio. Najviše me zabrinjava i žalosti to što je gospodin Culej dobio veliku potporu za tu uvredu koju je uputio.

Ako uđete u Sabor, jeste li spremni dati potporu HDZ-u u slučaju da oni formiraju Vladu?

Ja sigurno ulazim u Sabor. S obzirom na to da ja ne zastupam samo romsku već i još 11 nacionalni­h manjina, svoju odluku moram donijeti u konsenzusu s njima. Kao što je to bilo slučaj u zadnjih šest godina za svaku odluku, pa tako i za podršku HDZ-u, konzultira­t ću se sa svim nacionalni­m manjinama. Svi oni jako dobro znaju da je napad na romsku zajednicu i na mene osobno zapravo napad na sve njih i svi zajedno ćemo donijeti odluku.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia