Večernji list - Hrvatska

Političkih moćnika

Zaposlena, a Maša i Božo zaljubili su se u studentski­m danima

- Piše: IVA PULJIĆ ŠEGO, SLAVICA VUKOVIĆ PETRA MARETIĆ

Žene u politici uvijek intrigiraj­u, pa čak i kad nisu izravne akterice političke igre. Posebno su zanimljive kada vladaju iz sjene kao bračne partnerice moćnih političara. Premda “prve dame” obično biraju medijsku sjenu i štite obiteljski život od reflektora političke pozornice, teško je vjerovati da upravo one, kao i uglavnom sve žene, nisu prve osobe s kojima se politički prvaci konzultira­ju, povjeravaj­u, rješavaju dileme ili makar jadaju nakon napornog dana ili teških odluka. Što su tajnovitij­e, to su javnosti zanimljivi­je, uvijek intrigira ono što je nedostupno i skriveno. Žene šefova hrvatskih političkih stranaka teško je podvesti pod jedan nazivnik, neke su domaćice, neke grade znanstvene karijere, neke liječnice, neke poduzetnic­e, pravnice... Nakon Mirjane Sanader i Ane Karamarko, koje su slovile za utjecajne i jake žene s kojima su se Sanader i Karamarko sigurno ponekad konzultira­li i o stranačkim i o odlukama u Vladi i koje su povremeno izlazile iz medijske sjene, žene političara koji su i dalje na političkoj sceni prilično su samozatajn­e. Obiteljski život drže dalje od reflektora političke pozornice, a sa supružnici­ma se pojavljuju u rijetkim prigodama. Najsamozat­ajnija je supruga novog šefa HDZ-a Ana Maslać Plenković koja se strogo izolirala od političkog života svog supruga, dok su Maša Petrov, tek nešto više, a Sanja Musić Milanović zato što joj je suprug već desetak godina u visokoj politici, ipak poznatije javnosti. Sanja Musić Milanović, uspješna doktorica znanosti, karijeru gradi u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, gdje je voditeljic­a Odjela za prevenciju debljine, a predaje i na Medicinsko­m fakultetu u Zagrebu gdje je prati glas stroge, ali pravedne profesoric­e. Ljubav studentice medicine i mladog pravnika dogodila se na dočeku nastavak na sljedećoj stranici >>

 ??  ?? Sanja Musić Milanović – uspješna je doktorica znanosti, karijeru gradi u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo. Ne ide na sve suprugove skupove. Pojavi se uglavnom “gdje mora”
Sanja Musić Milanović – uspješna je doktorica znanosti, karijeru gradi u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo. Ne ide na sve suprugove skupove. Pojavi se uglavnom “gdje mora”

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia