Večernji list - Hrvatska

MILE KEKIN

Frontmen Hladnog piva govori zašto voli Špancirfes­t, o objavi albuma na YouTubeu, ljetovanju s obitelji na Visu... Ne dolaze mi pjesme u snu, inspiracij­a je dugotrajno sjedenje na stolici

-

takav uspjeh?

Dibidus ima ritam koji ljudi vole, a refren za dizanje obje ruke, znali smo da će biti hit! Ma ne, nikad ne očekujemo uspjeh, ali mu se nadamo. Dani zatvorenih vrata stvarno dobro prolaze, što je, naravno, motivacija za daljnje sjedenje na stolici.

Čitav taj album stavili ste odmah i na YouTube, dostupan je bio svima. Je li to utjecalo na prodaju fizičkog nosača zvuka?

Danas je sve na internetu, pa smo odlučili da, ako već netko bude stavljao album gore, bit ćemo to mi. On je na našem službenom kanalu, pa tako imamo uvid u to tko i koliko ga se sluša, što nam je važno. Na prodaju nije puno utjecalo jer oni koji vole našu glazbu uvijek će kupiti album da ga i u fizičkom obliku imaju kod kuće. Sa sljedećim ćemo sigurno opet na YouTube.

Osim samog Špancira, imate dosta koncerata ovo ljeto. Kada ćete se odmarati?

Odmaramo se između. Odemo s obiteljima, pa se okupimo opet za svirku. Uvježbani smo, i dalje imamo redovne probe u garaži u Gajnicama, a i koncerti su svojevrsna proba, tako da se ne mora- mo sastajati između ljetnih svirki.

Ponavljate li redovito tekstove pjesama?

Ne bih, ali moram. Moji klinci vole slušati Hladno pivo, pa s njima onda slušam i ja. Nema vožnje u autu a da barem jedno ne kaže da slušamo tatu.

Vito ima devet godina, Miša pet, a još nema nijedne pjesme s roditeljsk­om tematikom. Je li i to možda u planu?

Nikad se ne zna. Zapišem ono što mi je u tom trenu na pameti i nikako ne bježim od tema koje nisu rokerske. Tako da, nikad ne reci nikad!

Možda neka rokerska, ali i morska i očinska?

Da, da, ljetujemo na Visu, nema bolje inspiracij­e od toga!

I kad ljeto prođe, vi nastavljat­e s koncertima. U listopadu ste u Irskoj, kako je došlo do toga, jesu li vas zvali, jeste li se sami interesira­li?

Irska, tako je! Veselimo se Irskoj, kontaktira­li su s nama, a mi ćemo vrlo rado svirati našim ljudima kojih je tamo sad već mnogo. Nismo prvi hrvatski bend koji će tamo zabavljati dijasporu, ali s nama će se, naravno, zabaviti najviše!

Hoćete li na put standardni­m kombijem?

A ne, ne, konačno koncert na koji se nećemo “drndati”, letjet ćemo fino, kao ljudi, tri sata i onda im zasvirati potpuno odmorni!

Sin i kći vole Hladno pivo i nema vožnje u autu a da barem jedno ne kaže da želi slušati tatu, kaže Mile

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia