Večernji list - Hrvatska

Trumpov šef kampanje poput ministra Crnoje

- ZAGREB Luka Capar luka.capar@vecernji.net

Na adresi koju je Stephen Bannon prijavio nalazi se kuća u kojoj nitko ne stanuje već mjesecima, a susjedi ga uopće nisu vidjeli Čini se da i američki republikan­ski kandidat na izborima za Bijelu kuću Donald Trump ima svog Crnoju, ministra branitelja u Vladi Tihomira Oreškovića koji je morao odstupiti nakon samo šest dana jer se među ostalim ustanovilo da je prijavio lažno prebivališ­te te da se na toj adresi nalazila baraka u kojoj nitko ne stanuje. Mijo Crnoja tako je postao ministar s najkraćim stažem u hrvatskoj Vladi.

Kuća za rušenje

Prema pisanju Guardiana, šef Trumpove izborne kampanje Stephen Bannon svoje je prebivališ­te prijavio na adresi u jednoj od izborno ključnih država, Floridi, na mjestu gdje se nalazi napuštena vikendica čije je rušenje planirano za koji mjesec i na kojem će se graditi novi kompleks zgrada. Bannonova prijava u napuštenoj kući na adresi na kojoj uopće ne stanuje, navodi Guardian, u očitoj je suprotnost­i s izbornim zakonima. Iz Trumpova stožera na početku su tvrdnje o lažnom prebivališ­tu šefa kampanje ocjenjival­i kao pokušaj ocrnjivanj­a ne samo Bannona već i Donalda Trumpa, no onda su mediji odlučili otići na lice mjesta i uvjeriti se živi li Bannon na navedenoj adresi ili ne. Pokazalo se da je objekt u okrugu Miami-Dade već dulje vrijeme napušten. – Kompletnu kuću kao i druge pokraj nje sam ispraznio. Na tom mjestu uskoro počinjemo radove. Cijeli blok će se rušiti i gradit će se nove zgrade – kazao je za Guardian Luis Guevara, vlasnik kuće u kojoj je Bannon prijavio boravište.

Ima novu adresu

Susjedi koji žive u okolici također su potvrdili da je kuća već mjesecima prazna te da u njoj nitko ne živi. Suočeni s navedenim dokazima, iz Trumpova su stožera poručili da je došlo do nesporazum­a te da se šef kampanje preselio na drugu adresu, također na Floridi. – Mogu samo reći da je Stephen Bannon promijenio mjesto stanovanja, ali i dalje živi u istoj saveznoj državi – kazao je Trumpov glasnogovo­rnik Jason Miller dodavši kako ne želi odgovarati niti komentirat­i bilo kakve druge detalje vezane za Bannona i njegovo prebivališ­te.

Prijavio se na Floridi koja bi mogla biti ključna država u izborima za Bijelu kuću

 ??  ?? Donald Trump u svom je govoru u Iowi najavio hitne deportacij­e ilegalnih migranata
Donald Trump u svom je govoru u Iowi najavio hitne deportacij­e ilegalnih migranata
 ??  ?? Stephen Bannon prijavio je boravište u napuštenoj kući spremnoj za rušenje
Stephen Bannon prijavio je boravište u napuštenoj kući spremnoj za rušenje

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia