Večernji list - Hrvatska

Luka: Kvaliteta je tu, ali treba nam atmosfera kao na Euru

Kad igrači dolaze smiješeći se, to je uvijek jako dobar znak

- Robert Junaci robert.junaci@vecernji.net ZAGREB

Utakmice pred praznm tribinama već smo igrali i to nam ne smije biti alibi za tu jako važnu utakmicu protiv Turske, kaže Modrić

Na prste jedne ruke možemo nabrojiti kad su naši nogometni reprezenta­tivci na okupljanja dolazili sa smiješkom. Obično su to “mrgudi” koji vas streljaju pogledom, nastoje pobjeći ne samo od pitanja nego i od susreta. No, mnogo se toga promijenil­o. Očito, nabolje.

Čačić kao Halilhodži­ć

Dečki su jučer dolazili u svoju pripremnu bazu i donosili optimizam, zadovoljst­vo i osmijeh. Sjećamo se kad je Vahid Halilhodži­ć došao u Dinamo i odmah uočio da su igrači kao “visibabe” te je prvo to odlučio promijenit­i, shvatio je koliko je to važno. Očito je isti recept primijenio i Ante Čačić, njegovim dolaskom sve se znatno promijenil­o, vidjelo se to i na Euru u Francuskoj kada je među našima atmosfera bila odlična, prenijelo se to i na navijače (izuzev par idiota). Na potrebu da se zadrži takva atmosfera ukazali su svi naši nogometaši koji su se jučer okupili. Doduše, većina ih je stigla između ručka i treninga, a Rakitić, Rog i Brozović tek navečer. Među onima koji su stigli do zakazanih 12 sati bio je i Luka Modrić. Čim je izišao iz taksija, morao se fotografir­ati s dečkom koji je šetao psa. Nije mu bilo teško. Prilazeći ulazu u hotel “As” pred kojim su čekali novinari, glasnogovo­rnik HNS-a Tomislav Pacak pozvao ga je: “Ajmo, kapetane!”. – Zar moram? – pitao je Luka o obvezi davanja izjava. Nije morao, niti ga je netko tjerao, ali s obzirom na to da je naslijedio Darija Srnu, da je novi kapetan hrvatske reprezenta­cije, pred novinare stao je sa smiješkom. Naravno, prvo je trebalo čuti kako se osjeća u ulozi kapetana. – Lijep je to osjećaj, ponosim se time, kapetanska je uloga odgovorna, nadam se da ću i taj dio posla raditi kako treba – kazao je Modrić uoči početka kvalifikac­ija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. – Sad idemo od početka, uvijek je lijepo okupiti se. Na Europskom prvenstvu imali smo sjajnu atmosferu. I sad je velika većina igrača ostala ista i vjerujem da ćemo tu atmosferu i zadržati. Kvalitetni jesmo, ali još je važnija ta atmosfera. No, Hrvatsku u ponedjelja­k u uta- kmici s Turskom zbog kazne čeka prazan stadion. – U Francuskoj se vidjelo koliko nam znače navijači. Utakmice pred praznm tribinama već smo igrali i to nam nikako ne smije biti alibi za tu jako važnu utakmicu – rekao je Luka i čestitao našim olimpijcim­a na uspjesima na Igrama.

Jedvaj: Nikad više bez navijača

– Gledao sam Igre koliko sam mogao, bilo je dosta kasnih termina, no u svakom slučaju ponosim se našim olimpijcim­a – kazao je kapetan Modrić na okupljanju reprezenta­cije na kojem, nakon dugog vremena, nije bilo Darija Srne. Tin Jedvaj ustvrdio je da su Turci još uvijek ljutiti na nas jer smo ih pobijedili na Euru, a Domagoj Vida samo je dodao šlag na dobru atmosferu: – Čim se smijem, znate da je dobro, veselimo se jer smo opet zajedno. Žao nam je što nismo više napravili na Euru, ali treba to zaboraviti i okrenuti se kvalifikac­ijama, u kojima je i Ukrajina. Da, ima “provokacij­a” među nama igračima u kijevskom Dinamu, ali pustimo to, sad je Turska na redu. Prazan stadion? Nadam se da su ove dvije utakmice koje slijede zadnje koje ćemo igrati bez navijača, nije to baš ugodno.

Reprezenta­cija u srijedu od 17.30 igra utakmicu protiv Segeste u Sisku

 ??  ?? Luka Modrić naslijedio je Darija Srnu na mjestu kapetana reprezenta­cije
Luka Modrić naslijedio je Darija Srnu na mjestu kapetana reprezenta­cije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia