Večernji list - Hrvatska

Ivan Jurić hit i u Genoi, u leđa mu gleda velikan Juve

Ivan Rakitić junak je Barcelonin­a slavlja kod Athletic Bilbaoa, sjajnim golom glavom Hrvat je donio pobjedu 1:0

- Tomislav Dasović tomislav.dasovic@vecernji.net ZAGREB

Nije to bio nikakav 11-erac, borili smo se za loptu, ja sam pao, Muniai je pao, komentirao je Raketa tvrdnju igrača Athletica da ih je sudac oštetio

Ivan Rakitić bio je Barcelonin junak na gostovanju u Bilbau, protiv Athletica. Naš je reprezenta­tivac sjajnim pogotkom glavom, u stilu rasnoga centarfora, donio Barceloni pobjedu 1:0. Raketa je zabio nakon perfektnog­a centaršuta Turčina Arde Turana, u ovom trenutku jednoga od najboljih igrača Barcelone. Bio je to 18. gol Rakitića za Barcelonu otkad je 2014. došao na Nou Camp.

Tri Hrvata igrala za Fiorentinu

U Primeri maksimalan učinak u prva dva kola, osim Barcelone i Rael Madrida, ima i maleni Las Palmas u čijim redovima briljira bivši hajdukovac Marko Livaja. On je i jučer upisao jednu asistencij­u u pobjedi nad Granadom (5:1). U talijansko­m prvenstvu, nakon dva odigrana kola, senzacija se zove – Genoa. Momčad našega trenera Ivana Jurića lakoćom je slavila na gostovanju u Crotoneu (3:1) i skočila na vrh ljestvice sa šest bodova, s boljom gol-razlikom i od Juventusa. Inter je opet razočarao navijače odigravši samo 1:1 u Milanu protiv Palerma (Perišić igrao do 68. minute, Brozović ostao na klupi), dok je Fiorentina, sa čak trojicom Hrvata na travnjaku, svladala Chievo 1:0. Hrvoje Milić i Nikola Kalinić odradili su svih 90 minuta, a Badelj ušao u igru u 8. minuti. Najveći skalp od svih Hrvata ovoga vikenda skinuo je naš najbolji vratar Danijel Subašić. Njegov je Monaco kod kuće iznenađuju­će uvjerljivo (3:1) pregazio moćni PSG. Slaven Bilić doživio je i drugi poraz s West Hamom ovoga tjedna. Nakon Rumunja u Europskoj ligi, čekićari su pali i u gostima kod Manchester Citya (1:3). Čak su i dobro prošli, jer su se građani u prvom poluvremen­u ispromašiv­ali. – Bili smo u igri do kraja – kazao je Slaven Bilić, čije je ambicije pokopao pogodak Sterlinga u sudačkoj nadoknadi (Sterling je zabio dva, jednoga Fernandinh­o, za West Ham Antonio). – Nisam bio zadovoljan prvim poluvremen­om. Zato sam tražio od igrača da pokažu karakter, promijene mentalitet, i to im je u drugom poluvremen­u i uspjelo – dodao je Bilić.

Puno ‘mrtvih’ šansi

Danijel Subašić s Monacom je kod kuće uvjerljivo slavio (3:1) protiv prvaka PSG-a

– Koliko smo mrtvih šansi za pogotke imali i kako smo dobro igrali, trebali smo pobijediti s tri ili četiri pogotka razlike – kazao je Guardiola. Samo tri kluba u engleskoj ligi imaju maksimalan učinak nakon tri kola, Manchester City, Manchester United i Chelsea.

 ??  ?? Ivan Jurić, naš trener na klupi Genoe, krenuo je s dvije pobjede u ovu sezonu Serie A
Ivan Jurić, naš trener na klupi Genoe, krenuo je s dvije pobjede u ovu sezonu Serie A

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia