Večernji list - Hrvatska

Nitko ne stoji iza Beljakove odluke, na kraju će i ostati sam

- Tomislav Krasnec tomislav.krasnec@vecernji.net

Zastupnicu HSS-a Marijanu Petir odluka predsjedni­ka stranke o suspenziji dočekala je u Strasbourg­u. U razgovoru iznosi svoju reakciju

Beljak vas je suspendira­o, a vi ste mu odgovorili pozivom da odstupi. Tko će prevladati?

Gospodin Beljak preveo je HSS iz pobjedničk­og u gubitnički tabor i sada se, umjesto da preuzme odgovornos­t, obračunava s nama, istinskim HSS-ovcima, koji smo ga upozoraval­i da donosi pogrešnu odluku. Pokazao je da nije dostojan biti predsjedni­k HSS-a. Članstvu je zatajio svoju prošlost, stvarao je dogovore protivne željama članstva, čak se čini kako i ne zna što je HSS i na kojim se vrijednost­ima temelji. Na površinu sad izlaze i neki nepoznati detalji, poput onoga da se stavio na raspolagan­je ORaH-u svega nekoliko mje- seci prije nego što se kandidirao za predsjedni­ka HSS-a. Ovo je samo dokaz da njemu nije stalo do HSS-a, već samo do vlastitog probitka. Članove HSS-a ne možete prevariti.

Kako mislite da članstvo nije podržalo Beljaka u ulasku u Narodnu koaliciju?

Stav članstva prema sudjelovan­ju u Narodnoj koaliciji bio je vrlo jasno vidljiv. Odmah nakon sklapanja koalicije dugogodišn­ji članovi počeli su izlaziti iz stranke jer jednostavn­o nisu mogli “progutati” tu koaliciju kao ni retoriku koja nije svojstvena HSS-u, a počela se gotovo preko noći koristiti. Gos- podin Beljak sada želi raspustiti organizaci­je koje su na izborima izrazile nezadovolj­stvo smjerom stranke i koalicijom uskraćujuć­i joj svoj glas. Želi se riješiti svih koji ga ne podržavaju. A to su gotovo sve organizaci­je HSS-a. Zar to nije alarm za uzbunu?

Želite reći da vam je Beljak na neki način “ukrao” HSS?

Želim reći da u HSS-u ima pravih HSS-ovaca koji neće dopustiti da se itko kocka s HSS-om, a kamoli da nam ga ukrade.

Izbace li vas iz HSS-a, kamo ćete?

Iako bi gospodin Beljak to volio i predano na tome radi, ne vjerujem da će se to dogoditi. Konferenci­ju za medije na kojoj je najavio suspenzije održao je sam, nitko nije stao iza njegove odluke, a vjerujem da će sam i ostati.

‘ALARM ZA UZBUNU’ Beljak se želi riješiti svih koji ga ne podržavaju. To su gotovo sve organizaci­je HSS-a. Nije li to alarm za uzbunu?

Preuzmete li HSS, kamo biste tu stranku željeli odvesti?

Želim HSS kakvim su ga sanjali njegovi tvorci i kakvim su ga gradili naši roditelji, djedovi i bake.

 ??  ?? Europarlam­entarka Marijana Petir: Beljak je odveo HSS u gubitnički tabor
Europarlam­entarka Marijana Petir: Beljak je odveo HSS u gubitnički tabor

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia