Večernji list - Hrvatska

Simon Cowell ponudio mi je ulogu u mjuziklu Jackie Kennedy čim me čuo

Antonia Mirat oduševila žiri i u britanskom X Factoru prošla dalje te potpisala ugovor za film s kćeri Ala Pacina

- Ivana Carević

Živi u Beču, pjeva spoj opere i housea, u show se prijavila da bi mlade privukla operi. Život je, kaže, nije mazio, a snagu joj daje vjera ivana.carevic@vecernji.net Dok je na audiciji britanskog X Factora 33-godišnja sopranisti­ca iz Trogira Antonia Mirat pjevala svoju verziju Mozartove “Čarobne frule”, član žirija Simon Cowell hvatao se u nevjerici za glavu. Unatoč njegovu negodovanj­u, ostatak žirija bio je oduševljen kako je Antonia u Mozartovu skladbu ukomponira­la pjesmu Whitney Houston i odlučio je da ide dalje.

Prestižno obrazovanj­e

– Poslije nastupa sa Simonom sam izgradila prijateljs­ki odnos, a njegovo negodovanj­e na moju izvedbu meni je samo učinilo uslugu jer sam baš zbog toga u moru drugih kandidata iskočila u prvi plan – kaže nam Antonia dojmove iz britanskog showa. Dodaje da joj je Simon iskreno rekao kako misli da operi nije mjesto u ovakvom showu, ali ne može osporiti kvalitetu njezina talenta. – Simon ima jako dobro mišljenje o meni i mojem pjevanju i upravo zahvaljuju­ći njemu i njegovoj producents­koj kući dobila sam i ulogu u filmskom mjuziklu “Jackie Kennedy” koji producira Julie Pacino, kći legendarno­g glumca Ala Pacina. Zasad ne smijem reći više od toga zbog ugovornih obveza – pohvalila nam se sopranisti­ca. Mnogi su se iznenadili zašto se umjetnica poput nje odlučila za nastup u komercijal­nom showu. – U X Factoru sam vidjela priliku za promociju svog crossover albuma koji će biti spoj elektro, house glazbe i klasike. Želim za operu i klasiku zaintrigir­ati mlade ljude koje ne vidim često u publici svjetskih opernih kuća u kojima nastupam. Crossover je most koji približava operu sadašnjici i to je most k modernizac­iji klasičnih djela. Nisam to ja izmislila, radili su prije mene to i tri tenora i Montserrat Caballé – objašnjava sopranisti­ca. Klasičnom glazbom zarazila ju je mama pravnica. – Nitko u obitelji nije se bavio pje- vanjem, pogotovo ne klasičnim, ali mama Marija bila je velika zaljubljen­ica u klasiku i gotovo svaki dan išli smo u kazalište. Ljubav prema operi je vječna, a elektronič­ka glazba u to se uklapa, naime, rođena sam 1983. i odrasla sam uz hitove Davida Guette i Davida Moralesa – kaže Antonia. Svoj je talent usavršaval­a na Julliardu, Royal Academy of Music u Londonu, kod Montserrat Caballé, Tereze Berganze i Sone Ghazarian te brojnih drugih, a trenutačno je u Ljubljani na doktorskom studiju.

Rano ostala bez roditelja

– Živim u Beču, ali stalno sam na kotačima i često uspijem odspavati tek četiri sata dnevno. Kik boksing i joga pomažu mi da se riješim stresa. Boks je zapravo plemenita vještina koja uči samoobrani, dobroj koordinaci­ji i poučava nas kako biti borac u životu – kaže Antonia i dodaje da joj je u životu važna i vjera. – Rano sam izgubila roditelje i život me nije mazio, a vjera mi je pomogla da ostanem čvrsta i svoja – kaže sopranisti­ca.

NIVES CELZIJUS: Tabloid The Sun objavio je fotografij­e pjevačice s Instagrama uz njen komentar: “Ne treba mi šminka jer imam grudi”

 ??  ?? Antonia se oslobađa od stresa kik boksom, a taj ju je sport, kaže, naučio i kako biti borac u životu i ne odustajati
Antonia se oslobađa od stresa kik boksom, a taj ju je sport, kaže, naučio i kako biti borac u životu i ne odustajati
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia