Večernji list - Hrvatska

Beljak: Petir je suspendira­na Petir: Beljak mora otići

“Tko se ispriča, bit će pomilovan”, kaže šef HSS-a. Suspendira­na i Marijana Petir

- Marko Špoljar marko.spoljar@vecernji.net

– Rezultat na izborima sigurno bi bio bolji da nije bilo opstrukcij­e dijela najviših dužnosnika HSS-a – tvrdi predsjedni­k stranke Odmah nakon što su objavljeni rezultati parlamenta­rnih izbora na kojima je Narodna koalicija teško poražena, počeo je unutarstra­nački rat u HSS-u. Nezadovolj­ni politikom šefa HSS-a Kreše Beljaka i njegovim savezom sa SDP-om sada traže njegovu glavu, traže da ode s čela stranke.

Petir protukandi­datkinja?

Beljak im je odgovorio brutalnom žestinom – suspendira­o je čak stotinu članova stranke među kojima i najpoznati­ju HSS-ovku, europarlam­entarku Marijanu Petir. Kako doznajemo, Predsjedni­štvo HSS-a oformit će komisiju koja će odlučivati o svim žalbama koje im upute suspendira­ni članovi stranke, ali i kako nije propisano u kojemu roku njihove žalbe trebaju biti riješene. To de facto znači da vodstvo stranke može namjerno otezati s rješenjima žalbi jer nitko tko je suspendira­n neće će moći kandidirat­i na unutarstra­načkim izborima koji će biti uskoro. – Do kraja godine sigurno, a vjerojatno i puno prije bit će organizira­ni unutarstra­nački izbori – rekao nam je izvor iz vodstva stranke. U tom kontekstu bit će vrlo zanimljivo kako će biti riješen “slučaj” Marijane Petir, odnosno hoće li ona biti izravna protukandi­datkinja Kreši Beljaku na izborima za predsjedni­ka HSS-a.

 ??  ??
 ??  ?? Beljak kaže da on nije diktator i, ako članstvo i vodstvo stranke smatraju da je loše odlučio, neće više biti šef HSS-a
Beljak kaže da on nije diktator i, ako članstvo i vodstvo stranke smatraju da je loše odlučio, neće više biti šef HSS-a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia