Večernji list - Hrvatska

Pjaca sjajan, ali je i kao osoba poseban

Novinar Jacopo Gerna treneru Allegriju hvali Hrvate u Juveu

- srdjan.hebar@vecernji.net Srđan Hebar ZAGREB

Gledajući koliko je Juventus platio za Marka Pjacu, iako se radi o više od 20 milijuna eura, za takvog je igrača to posve prihvatlji­v iznos

Koplja se lome oko Hrvata pod Alpama, Juventusov­u pojačanju i miljeniku hrvatskih navijača Marku Pjaci (21) trebalo je samo četiri minute na otvaranju Lige prvaka da osvoji i Juveove navijače. Prodoran, opasan, čak je u tih par stotina sekundi protiv Seville (0:0) uspio iznuditi i kazneni udarac. To što ga sudac nije dosudio nije ovisilo o našemu Marku... Da skratimo, dečko iz Borovja tema je broj jedan na Čizmi. A najveće je pitanje zašto mu Massimilia­no Allegri nije vjerovao te mu i prije dao priliku.

Allegri: Marko je nevjerojat­an

O statusu našeg dvojca, Mandžukića i Pjace, u Juventusu pretresli smo s novinarom La Gazzette dello Sport, čovjekom koji je izravno kritizirao trenera Juventusa zbog nepovjeren­ja prema Hrvatu... Veselo se javio iz Torina. – Kako je u Zagrebu? Vaš Pjaca je nevjerojat­an – rekao je Jacopo Gerna, novinar koji prati Juventus. Dajemo prednost iskusnijem, kakav je danas kod šefa status Marija Mandžukića? Zašto ne igra više u prvih jedanaest? – U Juventusov­oj postavi 3-5-2 napadači se znaju. To su, dakako, Gonzalo Higuaín i Paulo Dybala. Oni imaju prednost. Ali, Allegri neprestano ponavlja važnu ulogu Manždukića u klubu, te posebno napominje njegovo iskustvo napadača koji je jedini u tom društvu osvojio Ligu prvaka, koji zna kako se to čini. A to je važno, zar ne? Naši igrači nisu toliko bogati europskim trofejima. I svaki put kada je na klupi Manždukić, trener i dalje vjeruje u njega – kaže Gerna. Idemo na novu zvijezdu. Kakav je dojam u ovo kratko vrijeme ostavio Marko Pjaca? – Allegri ga voli. Od prvog treninga ovog ljeta, čim ga je vidio na djelu, uskliknuo je da je nevjerojat­an. Znate, Allegri to ne govori baš često. Na kojoj poziciji vidi mladića? – Marko je, a vi to bolje znate od nas u Italiji, svestran igrač. Može igrati drugu špicu, može lijevo, desno, sjajni su mu driblinzi... Ono što se nama novinarima dopalo, njegova je osobnost. Jednostava­n je, lijepo komunicira... Dakle, slatke brige oko pozicije. A igra, kako talijanski kolege gledaju na Pjacin učinak? – Pa vidjeli ste protiv Seville, dobio je samo četiri minute pa zamalo iznudio jedanaeste­rac! U prva dva susreta u Serie A također je zamjenjiva­o Paula Dybalu, bio je opasan i u igri protiv Sassuola i Lazija. Slijedi Inter u nedjelju, a smatram da će već u srijedu, protiv Cagliarija, igrati u prvih 11! Mogao bi igrati i Mandžukić.

Možda obojica protiv Dinama

Što će se događati u Zagrebu, hoće li trener gurnuti u vatru Mandžukića i Pjacu ne bi li se dokazali upravo protiv Dinama? – Juventus ima težak raspored, puno je još vremena do tada, teško je prognozira­ti. Sve je moguće. Ono što je sigurno, Pjaca će u danima i mjesecima koji slijede sve više igrati u prvoj momčadi. On je Juventusov­a budućnost... Je li 23 milijuna eura, koliko je talijanski prvak platio za Pjacu, za njega astronomsk­i iznos? Jesu li u klubu zadovoljni transferom? – Apsolutno! Bilo je ove sezone puno odlazaka (Pogba, Morata...), a gledajući novac koji se slio, iznos plaćen za Marka Pjacu, tako mladog i talentiran­og igrača, zapravo je pun pogodak!

Svidjela nam se Pjacina osobnost. Jednostava­n je, lijepo komunicira, kažu u Gazetti Iako je igrao samo devet minuta za Juve, Marko se već svidio novinarima

 ??  ?? U danima koji dolaze Pjaca bi trebao postati nova Juventusov­a zvijezda
U danima koji dolaze Pjaca bi trebao postati nova Juventusov­a zvijezda

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia