Večernji list - Hrvatska

Ne bojim se smrti, moja je savjest čista, naći ćemo se u nebu!

-

Jean Camus (18) majci: Ja odlazim u kraljevstv­o nebesko gdje ću biti vrlo sretan. Prije smrti molim da mi oproste svi oni koje sam uvrijedio, a opraštam svima koji su mene uvrijedili. Moja posljednja misao na stratištu bit će podijeljen­a između tebe i Boga jer vas oboje jednako obožavam.

Henri Fertet (16) roditeljim­a: Vojnici dolaze po mene. Moj rukopis možda je drhtav, ali to je zbog toga što imam kratku olovku. Ne bojim se smrti, moja je savjest čista! Skoro ćemo se naći u nebu!

Georges Gauthier majci: Svakako ću primiti svećenika, pomiriti se s Bogom i jednog ćemo se dana, majčice, opet svi naći u nebu.

Robert Hamel (40) supruzi: Razumije se, svećenik me posjetio i ostavio mi štivo. Upravo čitam evanđelje. Vidiš kako postajem dobar (bio je uvjereni komunist).

Felicien Joly roditeljim­a i sestrama: Primio sam svećenika ne da se krstim, nego da vam on živom riječju ponovi moja posljednja očitovanja… ja ću se smijati smrti jer neću umrijeti, neće me ubiti, učinit će da vječno živim…

Jean Poire supruzi i kćeri: Upravo sam saznao da ću u četiri sata biti strijeljan. Neka nitko ne nosi crninu… Odgoji Clairette (kći) u veselju i kršćanskim principima i neka ide na prvu pričest.

Claude Warocquier (20) roditeljim­a: Ostaje mi samo još nekoliko sati života. Primio sam svećenika i sad ću se ispovjedit­i i pričestiti. Budite hrabri! Obavijesti­te drugove. Neka se mole za mene, a i vi također. Živjela Francuska! PS. Molio sam svećenika da vam da moralnu pomoć.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia