Večernji list - Hrvatska

Čačić: Nije isključeno da tijekom utakmice mijenjam formaciju

- Robert Junaci

Ne mogu reći koga više volim, Kosovo ili Hrvatsku, to je kao da me pitate volim li više mamu ili tatu – kazao je Ardian Kozniku robert.junaci@vecernji.net Zacijelo se i izbornik naše nogometne reprezenta­cije Ante Čačić probudio s brigom i pitanjem – tko će mi se danas ozlijediti. U zagrebačku zračnu luku ipak je došao nasmiješen. – Ne, nema novih ozljeda. Zbog svega toga sam oprezan i oko toga tko će igrati, imam neke ideje, no pričekat ću još malo – kazao je Čačić prije ulaska u zrakoplov za Tiranu iz koje su naši reprezenta­tivci autobusom nastavili u Skadar u kojem se igra utakmica s Kosovom.

Reprezenta­cija će im pomoći

– S obzirom na nedaće koje su nas snašle s tim ozljedama, moguće je da promijenim­o i našu formaciju tijekom utakmice. Iako raspored nije toliko važan koliko to kako ćemo se pokazati. A tu može biti problema jer, osim što su ozlijeđeni Modrić, Rakitić, Pjaca i Lovren, dobar dio naših reprezenta­tivaca ove sezone baš i ne igra. – Vjerujem da će im ove utakmice u reprezenta­ciji pomoći da poprave svoj status i u klubovima, da i tamo dobiju veću minutažu. Istina je da situacija nije kao što je bila prije dva i pol mjeseca, ali vjerujem u igrače, ti nam bodovi puno znače. Atmosfera je u reprezenta­ciji baš dobra i veliki sam optimist koliko god je jasno da će utakmica će biti vrlo teška jer Kosovu je to prva domaća utakmica, ali momčadski smo puno jači, iskusniji i bit ćemo dobri – optimistič­an je Čačić.

Hrvatska je znatno jača

Jedan od tih spomenutih naših reprezenta­tivaca koji u svom klubu nema minutažu jest i Marko Rog. Svoju zadnju klupsku utakmicu odigrao je još u Dinamu, u Napoliju svoju momčad gleda

Ne igram u Napoliju, no tako mi je bilo i kad sam došao u Split, pa u Dinamo – kaže Rog

s klupe. – Jasno je i očekivano da mi u Napoliju treba vremena za prilagodbu, moram naučiti talijanski, “pohvatati” trenerove ideje i vjerujem da ću nakon povratka s ove dvije utakmice početi igrati. Kako mi je sad u Napoliju, tako je bilo i kad sam došao u Split, pa u Dinamo, dakle nije to ništa što već nisam prošao – kazao je Rog koji dijeli izbornikov optimizam uoči Kosova i Finske bez obzira na nedaće s ozljedama. S reprezenta­cijom je otputovao i Ardian Kozniku, Kosovar koji je igrao za hrvatsku reprezenta­ciju. – Nemojte pitati koga više volim, Kosovo ili Hrvatsku, to je kao da me pitate volim li više mamu ili tatu. Mogu tek reći da u ovom trenutku Hrvatska ima znatno jaču, kvalitetni­ju reprezenta­ciju bez obzira na to što ima ozlijeđene važne igrače – kazao je Kozniku koji neće s vatrenima i u Finsku.

 ??  ?? Kovačić, Čop, Kalinić i društvo sletjeli su u Tiranu i nastavili prema Skadru
Kovačić, Čop, Kalinić i društvo sletjeli su u Tiranu i nastavili prema Skadru
 ??  ?? Ante Čačić s puno je problema odveo momčad u Skadar
Ante Čačić s puno je problema odveo momčad u Skadar

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia