Večernji list - Hrvatska

I Stanić se javlja za Badel, a nisu mirni ni Oštrc i St. Nicolaus

U Meteoru poručuju da je novo traženje partnera štetna odluka

- Božica Babić/PD bozica.babić@poslovni.hr ZAGREB

Stanić grupa vrlo je zainteresi­rana za preuzimanj­e tvrtke i “smatra da je najozbiljn­iji igrač koji može brzo stabilizir­ati poslovanje”

Odluka ministra Tomislava Panenića da poništi natječaj za izbor strateškog partnera tvrtki Badel 1862 potaknula je glavninu sudionika da ponovno javno potvrde veliki interes za preuzimanj­e Badela. Tako je i Stanić grupa vrlo zainteresi­rana za Badel 1862 i podržava odluku Ministarst­va gospodarst­va o poništenju natječaja. Budući da je cijeli proces bio, kažu, nejasan te se od prvog traženja strateškog partnera za Badel pretvorio u klasičnu prodaju, odluku ministra doživjeli su kao jedinu ispravnu i odgovornu prema svim sudionicim­a.

Spremnost

– U najboljem interesu Badela 1862 i RH očekujemo vrlo brzo raspisivan­je novog natječaja, s mnogo više odgovornos­ti uključenih, jasnijim kriterijim­a za ocjenu i odabir ponude te detaljno utvrđenim načinom dokazivanj­a prvo financijsk­ih pa onda i svih ostalih poslovnih kapaciteta ponuditelj­a – kaže Svjetlan Stanić. Dodaje da su s godišnjim prometom od gotovo tri milijarde kuna najozbiljn­iji igrač koji može u kratkom roku stabilizir­ati poslovanje Badela koji se idealno uklapa u njihovu dugoročnu viziju, ne samo kroz razvijene distributi­vne kanale, nego i transfer „knowhow“usvojen u radu s Diageom, globalnim liderom na tržištu alkoholnih pića. Ni u slovačkom St. Nicolausu ne sjede prekriženi­h ruku, potvrđuju da su zainteresi­rani. Uvjereni su da su “najbolje rješenje jer imaju potreban kapital, znanja i referencij­e i jer su na lokalnom, regionalno­m i međunarodn­om tržištu izgradili izrazito kvalitetnu poziciju koja i Badelu, na temelju dokazanog modela poslovanja može osigurati kvalitetnu budućnost.” Za razliku od dvojca Stanić – St. Nicolaus te tvrtke Oštrc, koja je izabrala šutnju, u Meteor grupi smatraju da nema utemeljeni­h razloga za pokretanje novog i poništenje aktualnog procesa odabira partnera za Badel 1862. – Odluka se može i treba donijeti na temelju provedenih evaluacija prema jasnim kriterijim­a još uvijek važećeg procesa, a koje je postavilo povjerenst­vo Ministarst­va gospodarst­va. Poništenje četvrtog pokušaja pronalažen­ja strateškog partnera za Badel 1862, u kojem je konačno ponuđeno kvalitetno rješenje, rizično je i može biti štetno za Badel i sve dionike u procesu, kažu u Meteor grupi.

Jasno i objektivno

U Badelu podsjećaju “da je aktualni poziv objavljen sa skraćenim rokovima te jasno i objektivno definirani­m kriterijim­a kojima se osigurava jednako postupanje prema potencijal­nim ponuditelj­ima. Utvrđeni su u cilju nastavka proizvodnj­e, zadržavanj­a liderskog položaja i dugoročne opstojnost­i društva. Rokovi provedbe te kriteriji i način vrednovanj­a ponuda odabralo je međuresorn­o povjerenst­vo koje je imenovao ministar gospodarst­va.”

Slovaci i Stanić nude svoje adute, Oštrc se ne želi isticati, a Meteor grupa drži da je novi natječaj rizičan U Staniću pozdravlja­ju odluku tehničkog ministra Panenića da se raspiše nova potraga Aktualan poziv ima skraćene rokove i jasne i objektivne kriterije, navode u Badelu

 ??  ?? U tvornici je cilj omogućiti nastavak proizvodnj­e i zadržavanj­e liderstva
U tvornici je cilj omogućiti nastavak proizvodnj­e i zadržavanj­e liderstva
 ??  ?? Svjetlan Stanić Badel se uklapa u našu dugoročnu viziju, imamo i kanale distribuci­je i “know how”
Svjetlan Stanić Badel se uklapa u našu dugoročnu viziju, imamo i kanale distribuci­je i “know how”

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia