Večernji list - Hrvatska

Nijemci se dive Kovaču na njegovu fair playu

Prestižnu nagradu dobiva zato što je u play-offu za Bundesligu tješio suparnike koje je pobijedio

- Hrvoje Delač hrvoje.delac@vecernji.net

Ponosan sam i sretan, ali volio bih istaknuti da bi trebalo biti normalno pokazivati ljudskost na terenu, poručio je Kovač

Niko Kovač sa svojim je Eintrachto­m odlično startao u novu sezonu Bundeslige. Nakon što se klub prošle godine borio za ostanak, ove sezone nakon šest kola zauzima osmo mjesto, a Hertha na drugoj poziciji bježi samo tri boda.

Popadali na travnjak od tuge

Njemački mediji već su ga hvalili, pisali o njegovu profesiona­lnom pristupu koji je urodio plodom, a sada će dobiti i važnu nagradu. Možda se nekima tako i ne čini, ali nagrada za fair play u sportu je, ili bi barem trebala biti, prestižno dostignuće. Jer po takvim potezima koji su hvale vrijedni jednoga će vas dana i zapamtiti. A kako piše Bild, upravo će Niko Kovač u Njemačkoj dobiti godišnju nagradu za fair play. Naime, bivšem hrvatskom izborniku ne zaboravlja se velika gesta i lijepo ponašanje sa samog kraja prošle sezone. Tada je s Eintrachto­m osigurao ostanak u Bundesligi nakon što je u uzvratnoj utakmici doigravanj­a u gostima pobijedio Nürnberg s 1:0. Domaći igrači pali su na travnjak od tuge, a Kovač je, umjesto da slavi svoj veliki uspjeh, tješio jednog po jednog igrača. Te su fotografij­e obišle svijet, a Kovačevu reakciju pohvalio je i legendarni Boris Becker koji je tu priču podijelio s milijunima obožavatel­ja na društvenim mrežama.

“Suosjećam s protivniko­m”

Kovač je, naravno, oduševljen ovom nagradom: – Čini me to ponosnim i sretnim. Ipak, volio bih istaknuti da bi trebalo biti normalno pokazivati ljudskost na terenu. Morate suosjećati s drugima kada izgube odlučujuće utakmice.

Kovačev fair play oduševio je i Borisa Beckera koji je to podijelio na Twitteru

 ??  ?? Trener Eintrachta Niko Kovač oduševljav­a rezultatim­a, ali i ponašanjem
Trener Eintrachta Niko Kovač oduševljav­a rezultatim­a, ali i ponašanjem
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia