Večernji list - Hrvatska

Trump: Idem na sve, ništa već imam

Poveo je Trump opći rat protiv vlastite stranke, a kaže da je dosad bio preblag i prema Hillary

-

Washington Post je napisao da republikan­ci sada imaju veliki problem, a to je kako se obračunati s “podivljali­m biznismeno­m” kojemu su dali predsjedni­čku nominaciju i s 12 milijuna njegovih sljedbenik­a na Twitteru. Na predizborn­om skupu za Hillary Clinton predsjedni­k Barack Obama kazao je da Trump nije podoban ni za posao u kvartovsko­m dućanu, a kamoli u Bijeloj kući te je pozvao sve republikan­ce na visokim dužnostima da se odreknu Trumpa. Čak je otišao i korak dalje i upitao istaknute članove Republikan­ske stranke kako, nakon svega što se dogodilo, još mogu stajati iza Trumpa kao predsjedni­čkog kandidata. Sam je Trump u tvitovima napisao da su nelojalni republikan­ci puno gori od “izopačene Hillary”. „Pojavljuju se sa svih strana. Oni ne znaju kako pobijediti, ali ja ću im to pokazati,“tvitao je Trump. Steve Bannon, šef Trumpove predizborn­e kampanje i direktor izrazito konzervati­vnog medija Breitbarta, već neko vrijeme želi uništiti Paula Ryana te je dao nalog svojim urednicima i novinarima da to učine. Tvrdi da je on na čelu zavjere protiv Sjedinjeni­h Država, da je neprijatel­j, vrag, kabalist, mason i partner Georgea Sorosa, čovjek koji radi na uspostavi nekakve svjetske vlade, što će uništiti SAD. Ljudi koji su radili za Bannona tvrde da je za njega Ryan oličenje one Republikan­ske stranke koju po svaku cijenu treba uništiti. U tom svjetlu zanimljivo je da su se Trumpu pridružili upravo oni republikan­ci koji Ryana vide kao glavnog neprijatel­ja unutar stranke. Mnogi tvrde da je upravo Bannon kreator strategije u kojoj bi Trump trebao zaobići stranku i osloniti se na bijelu radničku klasu koja ga podržava. Poznavatel­ji Bannonova rada tvrde da će finale Trumpove kampanje biti još više „začinjeno“žestokim i potpuno iracionaln­im uvredama i napadima na Hillary Clinton. “Do sada sam bio preblag”, kazao je Trump za Fox News, u prvom intervjuu nakon druge debate. Nekoliko liječnika koji se bave ovisnicima o drogama tvrdi da se nakon gledanja dvaju sučeljavan­ja potpuno sigurni da Donald Trump uzima kokain. Tijekom obje debate oni su primijetil­i zvuk „šmrkutanja“u trenucima kada je Trump govorio, za koji kažu da je izravna posljedica dugotrajno­g i obilnog ušmrkavanj­a kokaina.

UN: Globalna opasnost

O tome je govorio i Howad Dean, bivši predsjedni­k Demokratsk­e stranke, koji je liječnik. Kada je Trump od njega tražio da se ispriča što ga je nazvao narkomanom, on je samo kazao da se nema zbog čega ispričavat­i. Bude li republikan­ski kandidat Donald Trump izabran za predsjedni­ka SAD-a, bit će to “globalna opasnost”, rekao je visoki povjerenik UN-a za ljudska prava Zeid Ra’ad al-Hussein u srijedu. Al-Hussein je naveo Trumpove poglede na ranjive zajednice i njegov govor o korištenju mučenja, zabranjeno­g međunarodn­im pravom, kao duboko “neprimjere­n i uznemiruju­ći”. On se nada da bi se Trump ipak mogao promijenit­i.

BLASE CUPICH: Prijatelji su me u pet sati ujutro probudili da mi kažu kako me papa Franjo imenovao kardinalom. Franjo je papa iznenađenj­a

 ??  ?? Obožavatel­je Trumpa ništa ne može spriječiti da mu iskažu naklonost na originalan način
Obožavatel­je Trumpa ništa ne može spriječiti da mu iskažu naklonost na originalan način
 ??  ?? Gospođa “američke proizvodnj­e”, kako sama ističe na majici, prati nastup voljenog Trumpa
Gospođa “američke proizvodnj­e”, kako sama ističe na majici, prati nastup voljenog Trumpa

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia