Večernji list - Hrvatska

Menadžere dižem kad dožive poraz

Nogometni je trener i motivacijs­ki govornik za poslovne ljude

- Danijel Lijović danijel.lijovic@vecernji.net ZAGREB

I menadžersk­i i igrački svijet bave se vođenjem ljudi, pobjedama i porazima, ali je lakše motivirati biznismene od nogometaša

Poznati nogometni trener Harry Redknapp gostuje danas u Umagu na Combis konferenci­ji. Temperamen­tni Britanac govorit će o tehnologij­i i nogometu.

Sada ste više za govornicom nego na travnjaku, koje su sličnosti nogometa i biznisa?

Ja samo govorim iz srca i pričam priče iz svog vremena, ne samo igračkog nego i menadžersk­og. Nalazim puno sličnosti jer se oba svijeta bave vođenjem ljudi, pobjedama, porazima, dizanjem na noge gubitničko­g tima i motivacijo­m. Stalno moram nešto raditi, ne mogu samo otići u mirovinu.

Kako biste usporedili držanje govora poslovnim ljudima s motiviranj­em nogometaša?

Motiviranj­e igrača drugačije je jer ponekad znaju biti puni sebe i ne žele slušati šefove. Konferenci­jska publika puno je ljubaznija i ugodnija.

U karijeri ste trenirali mnoge hrvatske igrače, jeste li zamijetili neke osobine koje možete povezati s hrvatskim igračima?

Na ovo ću odgovoriti na svom predavanju. Imam više priča o hrvatskim igračima, imao sam i zanimljive situacije s Hrvatima.

Jesu li vam naši igrači preporučil­i hrvatsku obalu ili hrvatsku kuhinju?

Mislim da sam posjetio Hrvatsku zbog nekih utakmica kao menadžer. Što se hrane tiče, volim ribu... zapravo, volim većinu toga. Što se tiče lokacija, najviše sam preporuka dobio za Rajsku plažu na Rabu, Palmižanu na Paklinskim otocima te Brač i Hvar.

Što biste vi napravili drugačije da ste bili izbornik Engleske na Euru?

Sviđa mi se Roy Hodgson i siguran sam da bi i on, gledajući unatrag, napravio neke stvari drugačije. Pogledajte Mourinha trenutačno s Manchester Unitedom. Je li on loš trener? Nije.

Kako je tehnologij­a utjecala na igrače?

Treniranje je danas puno drugačije nego prije, a postoji puno uređaja u teretani koji pomažu. No igrači, unatoč svemu, trebaju izaći na teren na dan utakmice i pobijediti.

Kako vidite budućnost nogometa s obzirom na tehnologij­u koja neizbježno donosi promjene?

Postoji argument da treći sudac, koji gleda u ekran, može razgovarat­i s glavnim sucem ako postoji neki incident, no ne želimo ići tim putem gdje se igra svako malo zaustavlja.

Tehnologij­a danas puno pomaže u teretani, ali igrači opet moraju izaći na teren i pobijediti

 ??  ?? Na Combisovoj konferenci­ji Redknapp danas u Umagu govori o tehnologij­i i nogometu te otkriva kakve je sve zgode imao s Hrvatima
Na Combisovoj konferenci­ji Redknapp danas u Umagu govori o tehnologij­i i nogometu te otkriva kakve je sve zgode imao s Hrvatima

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia