Večernji list - Hrvatska

Babić: Znam što znači riječ neopozivo, ali moral je jači

Gobac: Između Saveza i stožera vlada sloga, ne nesreću mnogih

- Damir Mrvec damir.mrvec@vecernji.net

Velika je razlika biti igrač i koordinato­r za muški rukomet, ali ne mislim da sam uzeo vrući krumpir u ruke – rekao je Ivano Balić

Vidjevši za istim stolom čelnike Hrvatskog rukometnog saveza (dopredsjed­nik Zoran Gobac i glavni tajnik Damir Poljak) i članove stručnog stožera (Željko Babić u neopozivoj ostavci i Ivano Balić, koordinato­r za muški rukomet) hrvatske reprezenta­cije, bilo je jasno da se suradnja nastavlja. – Svi oni koji su pomislili da vlada nesloga između Saveza i stručnog stožera jako su se prevarili. Bilo je malo nesporazum­a između Balića i Babića. Nakon što su razgovaral­i i nakon što su se sve dogovorili, Balić je Upravnom odboru ponudio prijedlog da se Babiću da još jedna prilika. Upravni će odbor u što kraćem roku dati odgovor. Mislim da je Babić u godinu dana napravio dobre rezultate. Osvojio je broncu na Europskom prvenstvu, izravno smo se plasirali na SP, bili smo peti na OI. Za godinu dana to nisu loši rezultati i mislim da je izbornik prenaglo donio odluku o svojoj ostavci – istaknuo je Zoran Gobac.

Važniji snimatelj od Balića

Ivano Balić o razgovoru s Babićem kaže: – Dugo smo razgovaral­i, svatko je iznio svoje mišljenje i na kraju smo našli zajednički jezik. Ukratko, riješili smo sve probleme koje smo imali i sada okrećemo novu stranicu – rekao je Balić. Zašto niste išli na OI u Rio? – Zato što sam procijenio da je važnije da u olimpijsko­m selu bude više fizioterap­euta i liječnika – rekao je Balić. Možda ste mogli biti u olimpij- skom selu umjesto snimatelja? – Izbornik je odredio tko mu je bitan i tu razgovor o tome prestaje – rekao je Ivano. Jasno, najviše nas je zanimao odgovor Željka Babića zašto je povukao ostavku i zna li značenje riječi – neopozivo. – Jako dobro znam što znači ta riječ. Ali, meni je hrvatska reprezenta­cija iznad svega i, kada čelnici Saveza i Balić misle da još mogu pomoći, onda je meni čast da i dalje budem na klupi. To je moja moralna obveza. Svi mi griješimo i mislim da se mogu popraviti kao što se mogu popraviti i igrači koji su isto tako griješili. Što se tiče moje ostavke, rekao sam to čiste savjesti i vjerujte da sam imao svoje razloge da to učinim – rekao je Babić.

Bio sam zanesem pobjedama

Prije mjesec dana rekli ste da ste izdani. Danas tako ne mislite? – Nakon Igara 15 dana bio sam gažen i omalovažav­an u medijima. Zar to nije izdaja? Kako to da su igrači stali iza vas sada, a ne odmah nakon Igara? – To morate pitati njih. Zašto se niste slagali s Balićem? – Nisam ga poslušao uoči Poljske. Bio sam zanesen pobjedama nad Danskom, Francuskom i Tunisom i mislio sam da ne trebam ništa mijenjati. Igrači se iz Rija nisu vratili zajedno, a trebali su? – Kako smo ispali ranije, predsjedni­ci nekih inozemnih klubova inzistiral­i su da im se igrači što prije vrate. Bio sam pred zidom i morao sam popustiti – rekao je Babić.

Imamo povjerenja u Ivana Balića i njegov prijedlog i vjerujemo mu, kaže Zoran Gobac

 ?? GORAN STANZL/PIXSELL ?? Svatko u svom filmu, a ipak zajedno (slijeva) Željko Babić, Ivano Balić i Zoran Gobac
GORAN STANZL/PIXSELL Svatko u svom filmu, a ipak zajedno (slijeva) Željko Babić, Ivano Balić i Zoran Gobac

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia