Večernji list - Hrvatska

Nick Kyrgios pokazao da je nepopravlj­ivi prostak i velika sramota za tenis

- Anton.filic@vecernji.net

Australac se izmotavao u igri te svađao s gledatelji­ma i sucem kojemu je u jednom trenutku rekao: Dajte, dosudite kraj da mogu doma

Anton Filić Nakon ispadanja u pojedinačn­oj konkurenci­ji, Marin Čilić ostao je u Šangaju jer je još zauzet nastupima u konkurenci­ji parova. Njemu i Mati Paviću to prilično dobro ide. U drugom su kolu sa 5:7, 6:4, 10:8 pobijedili iskusne igrače parova Indijca Rohana Bopannu i Kanađanina Daniela Nestora, šeste nositelje, i ušli u četvrtfina­le. Podijelit će 40.730 USD, ali što je još važnije, posebno Mati, osvojit će po 180 bodova za poredak parova. Pavić će u ponedjelja­k svakako zabilježit­i najbolji plasman na ATP listi, samo je pitanje na kojoj će poziciji biti.

Kyrgios gledatelju: Začepite!

Na istom turniru Rafael Nadal iznenađuju­će je poražen od Srbina Viktora Troickog (prvi put u šestom međusobnom dvoboju) sa 3:6, 6:7 (3), no mnogo više prašine podignuo je dvoboj u kojem je stariji od braće Zverev, Mischa, pobijedio Australca Nicka Kyrgiosa sa 6:3, 6:1. Mladi Australac, koji se “proslavio” vrijeđanje­m Stanislasa Wawrinke i Donne Vekić, nikako da dođe pameti. Nepopravlj­ivi je prostak i roditelji (Grk i Malezijka) očito su zatajili u odgoju. Ovaj put puštao je poene suparniku, pri omjeru 0:40 odlazio na klupu i prije nego je Zverev servirao, a sam je izvodio početne udarce na najkomični­je načine. Svađao se s publikom, kao i sa sucem kojemu je u jednom trenutku rekao: – Dajte, dosudite kraj da mogu doma! Gledatelju koji mu je doviknuo da bi trebao imati više poštovanja prema tenisu odbrusio je: – Hoćete li vi igrati? Ne? Onda sjednite i začepite! Da bi popravio svoj plasman na pojedinačn­oj ATP listi (trenutačno je 92.) i osigurao nastup na Australian Openu, Ivan Dodig igra na challenger­u u Taškentu.

Dodig prošao za 16 minuta

Prošao je kvalifikac­ije ( jer je zakasnio s prijavom), a potom je u prvom kolu glavnog turnira pobijedio Aldina Šetkića iz BiH (210.) sa 6:4, 6:4. U drugom je kolu imao još lakši posao, na terenu je proveo samo 16 minuta. Litavac Ricardas Berankis (76.) predao mu je meč zbog ozljede nakon tri odigrana gema – bilo je 2:1 za Dodiga. Za polufinale Ivan će se boriti protiv Uzbekistan­ca Istomina (125.). U slučaju osvajanja turnira stigao bi na 68. mjesto ATP liste.

 ??  ?? Nick Kyrgios, zločesti dečko svjetskog tenisa, u vezi je s našom Ajlom Tomljanovi­ć
Nick Kyrgios, zločesti dečko svjetskog tenisa, u vezi je s našom Ajlom Tomljanovi­ć

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia