Večernji list - Hrvatska

Cilj je prosječna plaća od 5000 kuna u Međimurju

- (ibe)

amputirana ispod koljena, Mirko Zečević Tadić spremno je krenuo u pohod na jedan od najvećih svjetskih vrhova. – Iz Tanzanije nosim predivno iskustvo. Mogu samo pohvaliti naše domaćine koji su nas jako dobro prihvatili. Oni žive posebnim, opuštenim, sporim i laganim životom i nisu opterećeni poput ljudi iz naših područja. Veselim se novoj suradnji s njima – kaže Zečević Tadić. Posavske planinare ovih je dana u Slavonskom Brodu posjetio i sam tanzanijsk­i biskup, koji se došao zahvaliti vjernicima iz Hrvatske na pomoći koju iskazuju njegovoj biskupiji Kisongo i Crkvi u Tanzaniji, gdje je nekoliko misionara iz Hrvatske. Ujedno je obišao i svoje bližnje koji su iz Tanzanije u Božju službu došli u župnu zajednicu sv. Antuna Padovansko­g u Podvinju. – Naša suradnja i međusobno pomaganje dokaz su da je Katolička crkva zaista univerzaln­a. To je za mene lijepa poruka koja govori o povezanost­i i koju bih ovim putem želio uputiti svima – rekao je biskup Lyimo.

Poziv planinarim­a

Podršku projektu gradnje planinarsk­og centra u Tanzaniji dali su i svećenici iz Bosanske Posavine na čelu s plehanskim gvardijano­m fra Antom Tomasom. On je pozvao sva planinarsk­a društva i sve ljubitelje prirode koji u doglednoj budućnosti planiraju pohod na Kilimandža­ro da im se pridruže u akciji.

Premašili smo magičnu granicu od 4000 kuna prosječne neto plaće, a drugi je cilj porast na 5000 – kaže Davor Sabolić, predsjedni­k Gospodarsk­o-socijalnog vijeća Međimurske županije. Ta županija, dodao je, više nije među posljednji­ma po visina plaća.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia