Večernji list - Hrvatska

Ratko Štritof: Nadam se da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu

- Anton Filić

Osim s domaćinom i ruskim Šturmom, Mladost se sastaje i s Montpellie­rom za koji igraju bivši mladostaši Martinić i D. Živković te Delaš anton.filic@vecernji.net Vaterpolis­ti Mladosti otputovali su jučer u Francusku na kvalifikac­ijski turnir Eurokupa. Iako su u blokadi, nisu morali putovati autobusom, našlo se novca i za zrakoplovn­e karte.

O Šturmu ništa ni guglanjem

Turnir se igra u Aix-en-Provenceu, gradu u blizini Marseillea, iz kojega je i domaćin turnira. Ostali sudionici su Montpellie­r, također iz Francuske, i ruski Šturm iz Čehova (prva dva idu dalje). – Prvi dan, u petak u 20.30 sati, sastajemo se s domaćinom koji se ove godine iznimno pojačao. Žele osvojiti francusko prvenstvo i sigurno nam to neće biti lagana utakmica. U Montpellie­ru značajna je hrvatska kolonija, tamo su naši bivši igrači Duje Živković i Martinić te Splićanin Delaš. Što se Šturma tiče, on je za nas totalna nepoznanic­a. Guglao sam na sve načine, ali taj klub nema svoju internetsk­u stranicu. Neizravno smo, od nekih igrača, doznali da imaju iznimno mladu momčad i da brzo plivaju. Srećom, s njima igramo na kraju turnira, u nedjelju, pa ćemo ih dotad upoznati gledajući njihove utakmice – kaže novi trener Mladosti, ali zato stari mladostaš Ratko Štritof (44), koji je u Francusku poveo iznimno pomlađenu momčad. Od iskusnijih tu su samo Ivan Milaković, Frano Vićan, Hrvoje Brlečić, Fran Paškvalin i donekle Marko Pavičić. Ostali su mladi, među njima i petorica članova hrvatske reprezenta­cije koja je na prvenstvu u Podgorici osvojila svjetsku krunu za igrače do 18 godina.

Vraća se Luka Bukić

– I sam sam radoznao da vidim koliko možemo. Nadam se da ćemo rasti iz susreta u susret te da ćemo na ovom turniru kao i u cijeloj sezoni pružiti svoj maksimum. Vidjet ćemo koliko će to vrijediti – napomenuo je Štritof, zadovoljan što se u momčad vraća reprezenta­tivac Luka Bukić koji je na pripremnom turniru u Zagrebu ozlijedio rame, pa poslije zbog toga više nije igrao. U istom natjecanju POŠK će biti domaćin turnira u Splitu, dok će u Ligi prvaka kvalifikac­ijske turnire igrati Mornar (u Egeru) i Primorje (u Rijeci).

 ?? MARKO PRPIĆ/ PIXSELL ?? Za igru Mladosti sve je važniji srebrni dupin iz Rija – Luka Bukić (s loptom). Vidimo ga u dvoboju s Raduom
MARKO PRPIĆ/ PIXSELL Za igru Mladosti sve je važniji srebrni dupin iz Rija – Luka Bukić (s loptom). Vidimo ga u dvoboju s Raduom
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia