Večernji list - Hrvatska

Vujović: Imam kratak fitilj i ne volim gubiti

Nikad nisam imao četiri poraza zaredom, kaže trener PPD-a

- damir.mrvec@vecernji.net Damir Mrvec

Nastojmo se vratiti na pravi kolosijek. Iskreno se nadam da će nas doći podržati veći broj gledatelja nego protiv Pick Szegeda – kaže Vujović Nakon pobjede nad Metalurgom (29:20) u SEHA Gazprom ligi u rukometnom klubu PPD Zagreb malo se lakše diše. Ali već u subotu čeka novi izazov. U goste, ali ovoga puta u elitnoj skupini Lige prvaka, dolazi bjeloruski Meškov. – Pobjeda protiv Metalurga malo nam je podigla moral, ali ta je pobjeda kao da ste imali prije utakmice temperatur­u 40, a nakon utakmice imate 39 Celzijevih stupnjeva. Stanje je malo bolje, ali pacijent je još uvijek daleko od ozdravljen­ja. I zato nam jako treba pobjeda u subotu, da konačno upišemo prve bodove u Ligi prvaka. Znam da neće biti lako jer se Meškov ove sezone jako pojačao i sada je to klub koji s tim rosterom može čak do četvrtfina­la – rekao je Veselin Vujović, trener PPD Zagreba.

Kako ćemo protiv diva?

Meškov je trenutačno u dobroj formi. U Ligi prvaka kod kuće su svladali RN Löwen, a u srijedu su u SEHA Gazprom ligi uvjerljivo svladali Celje (36:29). – Ne želim ni pomišljati o četvrtom uzastopnom porazu u Ligi prvaka. Mislim da u trenerskoj, pa ni igračkoj karijeri nikad nisam imao četiri poraza zaredom u nekom natjecanju. Imam dosta kratak fitilj, ne volim gubiti i odmah bih išao dalje. Sreća pa su ljudi u klubu prilično mirni i na trenutačnu situaciju ne gledaju panično kao ja. Opet, nekako vjerujem da možemo u subotu pobijediti i onda će sve biti puno, puno lakše – istaknuo je Vujović. O suparniku trener “plinara” kaže: – Meškov je fizički iznimno moćna ekipa, ako se ne varam, oni su i najgabarit­nija momčad Lige prvaka s divom Dainisom Kristopans­om kao najvećim igračem uopće. On će nam konkretno predstavlj­ati veliku poteškoću jer, da nesreća bude veća, čovjek, osim što je ogroman, još i zna igrati rukomet – istaknuo je Vujović.

I lani smo imali problema

Bjeloruski prvak ima u tri prethodne utakmice samo jednu pobjedu, nad njemačkim prvakom RN Löwenom. – Oni su pobjedom nad njemačkim prvakom definitivn­o skinuli jedan veliki skalp koji im je možda prijašnjih godina nedostajao i sada u Zagreb dolaze prepuni optimizma i s velikim očekivanji­ma. Mi se, s druge strane, nastojmo vratiti na pravi kolosijek. Prepuni smo motiva da odigramo dobro i ja se iskreno nadam da će nas doći podržati veći broj gledatelja nego što je bio slučaj protiv Pick Szegeda – zaključio je trener PPD Zagreba. Ivan Stevanović, vratar PPD Zagreba, u dobroj je formi. – Meškov se pojačao na pozicijama gdje su možda bili malo tanji prijašnjih godina i sada se s punim pravom mogu nazvati jednom pravom, ozbiljnom europskom ekipom. Mi smo i lani imali velikih problema s njima premda smo uspijevali izlaziti s pobjedama, ali sada nas sigurno očekuje najveći izazov. Većinu te ekipe dobro poznajemo, a svakako će trebati pripaziti na pojačanja kao što je odlični šuter Jamali, sjajno desno krilo Prodanović i Rade Mijatović koji je ozbiljan vratar. Moramo dati sve od sebe da upišemo dva boda, da se vratimo na pravi put i da nam kasnije bude lakše – istaknuo je Stevanović.

 ??  ?? Na suprotnoj strani bit će mu kolega iz Rija Ivan Pešić – Ivan Stevanović
Na suprotnoj strani bit će mu kolega iz Rija Ivan Pešić – Ivan Stevanović

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia