Večernji list - Hrvatska

I Čilić diže palac za Matu Pavića, ostaje još izbornik Krajan

Hrvatski dvojac pobijedio još jednu odličnu kombinacij­u, Cuevasa i Granollers­a, i ušao u polufinale Šangaja

- Anton Filić anton.filic@vecernji.net ZAGREB

Mati će ulazak u polufinale donijeti pomak na listi parova od četiri mjesta (33-29), a Marinu od čak 137 mjesta (259-122)

U prvom zajedničko­m nastupu Marin Čilić (28) i Mate Pavić (23) ušli su u polufinale turnira parova na Mastersu 1000 u Šangaju. Međugorac i Splićanin u četvrtfina­lu su sa 7:6 (5), 6:3 pobijedili još jednu odličnu kombinacij­u – Urugvajca Pabla Cuevasa i Španjolca Marcela Granollers­a.

Ljudski je oprostiti

Za finale će se boriti protiv Finca Henrija Kontinena ( bivšeg partnera Marina Draganje) i Australca Johna Peersa, koji su iznenađuju­će nadjačali prve nositelje turnira Britanca Jamieja Murraya i Brazilca Brunu Soaresa. U drugom, američkom polufinalu, sučelit će se braća Bryan s jedne i Isner i Sock s druge strane. Mati će ulazak u polufinale donijeti pomak na listi igrača parova od četiri mjesta (33-29), a Marinu, koji u principu ne igra u paru, od čak 137 mjesta (259-122). Iako je naglasak njegova angažmana nastup u pojedinačn­oj konkurenci­ji, Čilić je još jednom (uz pobjede s Dodigom za reprezenta­ciju) dokazao da se odlično snalazi i u paru. U Šangaju mu se pruža prilika da osvoji i prvi naslov u toj konkurenci­ji. Zasad ima samo jedan finale, i to iz Umaga 2011. godine kada mu je partner bio Lovro Zovko. Za Matu se zna da je odličan u paru. Osvojio je već pet turnira, sve s Novozelanđ­aninom Venusom, od čega četiri ove godine. S Njemicom Siegemund okitio se naslovom na US Openu u “miksu”, a sada i s Čilićem sjajno plovi u Šangaju. Već i to da je zaigrao u paru s kapetanom reprezenta­cije može se protumačit­i kao još jedan Matin korak prema povratku u hrvatsku tenisku reprezenta­ciju. On je prije dvije godine nedvojbeno pogriješio (želio se reprezenta­ciji za dvoboj s Nizozemsko­m priključit­i tek u srijedu), ali ljudski je praštati. Iako konačnu riječ o tome donosi izbornik Željko Krajan, malo se pita i igrače. Čilić i Ćorić dali su, čini se, zeleno svjetlo.

Dodig ispustio četiri set-lopte

Ivan Dodig ostao je bez polufinala na challenger­u u Taškentu (125.000 USD) nakon što je u dvoboju koji se zbog kiše protegao na dva dana poražen od Uzbekistan­ca Denisa Istomina s 4:6, 6:7 (13). Ivan je u drugom setu propustio četiri prilike za oduzimanje suparnikov­a servisa, a u tie-breaku četiri set-lopte. Dodig će u ponedjelja­k skliznuti još dvije pozicije na (pojedinačn­oj) ATP listi i bit će 94. No, ne odustaje od namjere da poboljša plasman, sljedeći tjedan nastupit će u Stockholmu (ATP 250), a potom će igrati kvalifikac­ije na turniru u Baselu (ATP 500).

 ??  ?? Marinu Čiliću u Šangaju se pruža prilika da osvoji prvi naslov u konkurenci­ji parova
Marinu Čiliću u Šangaju se pruža prilika da osvoji prvi naslov u konkurenci­ji parova
 ??  ?? Mate Pavić osvojio je već pet turnira u muškim parovima, sve s Michaelom Venusom iz Novog Zelanda
Mate Pavić osvojio je već pet turnira u muškim parovima, sve s Michaelom Venusom iz Novog Zelanda

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia