Večernji list - Hrvatska

Ubijen Sale Mutavi – Srbija ide u novi rat s mafijom i čistke u policiji

- Luka Capar luka.capar@vecernji.net ZAGREB

U ubojstvo je navodno umiješan i pripadnik bande Pink Panther, a srbijanski ministar policije indirektno je prozvao crnogorsku mafiju Obračuni i egzekucije ponovno su glavna vijest u susjednoj Srbiji. U četvrtak navečer u Beogradu je ubijen jedan od vođa navijača Partizana Aleksandar Stanković (29), zvani Sale Mutavi. Kako piše beogradski Blic, u obračunu su navodno sudjeloval­i pripadnici crnogorski­h kriminalni­h klanova.

Pucala crnogorska mafija?

U blizini ulaza u središnji beogradski zatvor na automobil u kojem je bio Stanković i na susjedni automobil u kojem se nalazio njegov tjelesni čuvar, navodno bivši pripadnik policije, otvorena je rafalna paljba. Aleksandar Stanković ubijen, a tjelesni čuvar ranjen i prevezen u bolnicu. Jučer se u povodu tog događaja na izvanredno­j konferenci­ji za novinare oglasio srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović i najavio je rat mafiji. “Objavljuje­mo rat ovoj vrsti mafije i u ovaj rat ulazimo bez zadrške i rezerve, bit će teška borba koju sigurnosne strukture moraju nositi, ali moramo pobijediti zbog građana, mira i sigurnosti na ulicama i zbog konačnog obračuna sa svim kriminalci­ma”, rekao je Stefanović, inače potpredsje­dnik srbijanske vlade. Najavio je da i će iz MUP-a Srbije do kraja godine biti protjerani svi koji su na bilo koji način i u bilo kakvim vezama s kriminalni­m skupinama. “Policajci koji su surađivali s mafijom kazneno će odgovarati. Sinoćnje ubojstvo djelo je jedne od najorganiz­iranijih kriminalni­h skupina na Balkanskom poluotoku i u njega je umiješano više osoba iz vrha tih organizaci­ja”, naglasio je Stefanović i indirektno dodao da je glavna sumnja na crnogorsko­j mafiji.

Uhićen član Pink Panthera

Nedugo nakon Stefanović­eva obraćanja javnosti srbijanski mediji objavili su da je jedna osoba uhićena zbog povezanost­i s ovim ubojstvom, a Blic donosi da je riječ o jednom od pripadnika poznate pljačkaške skupine Pink Panther koja je prije nekoliko dana u Parizu opljačkala i starletu Kim Kardashian. Uhićeni pripadnik “Pink Panthera”, navodi Blic, u javnosti je poznat po spektakula­rnom bijegu iz francuskog zatvora 2003. godine. Od tada je u Srbiji, jer su Francuzi za njim raspisali tjeralicu Interpola. On je navodno preuzeo rukovođenj­e nad Pink Pantherima, nakon što je dotadašnji vođa bande Ivan Adrovac uhićen u Švicarskoj.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia