Večernji list - Hrvatska

Sevilla uz Borussiju Dortmund igra najjači presing u Europi

- Predrag Jurišić predrag.jurisic@vecernji.net ZAGREB

Na vratima im je Španjolac Rico, a ne brani Talijan Sirigu, koji je došao kao veliko pojačanje iz PSG-a! To sve govori o Sevillinoj snazi Pobjeda u Koprivnici nije ostavila negativnih tragova, nijedan se Dinamov igrač nije požalio na ozljedu. Štoviše, za dvoboj protiv Seville u 3. kolu skupine H Lige prvaka (Maksimir, utorak, 20.45 sati) među kandidate se vraćaju Stojanović i Benković, koji su gostovanje protiv Slavena Belupa propustili zbog umora, odnosno žutih kartona... Sevilla, pak, u Zagreb dolazi s nizom od tri uzastopne pobjede, a Željko Sopić, pomoćnik Ivajla Peteva na plavoj klupi, o andaluzijs­koj momčadi kaže: – Sjajni su, tri puta uzastopno osvojili su Europsku ligu, sad su na ljestvici Primere treći, iza Reala i Atletica, a ispred Barcelone. Ako je netko nakon osam kola ispred čudesne Barcelone, onda svakome mora biti jasno kakva je snaga te momčadi.

Ima 25 sjajnih igrača

– Njihov trener Jorge Sampaoli u svlačionic­i ima 25 igrača i stalno ih rotira, nije još ove sezone dva puta zaredom na travnjak poslao istu postavu. A rezultat ne pati, što je dokaz silne pojedinačn­e kvalitete. U ovome trenutku, Borussia Dortmund i Sevilla igraju najbolji i najjači presing u Europi – smatra Sopić. Dvoboj u utorak mogao bi, dakle, za vaše igrače biti trkački zahtjev- niji od onoga protiv Juventusa? – Slažem se. Najvažnije će biti da, unatoč njihovoj agresivnos­ti, ne izgubimo loptu u našoj trećini travnjaka, u začetku napada. K tome, potreban nam je iznimno čvrst i pokretljiv blok na sredini. Ideja je pokušati doći do situacija da naši brzi napadači ostanu u situacijam­a “jedan na jednoga” sa Sevillinim braničima. Uspijemo li u tome, imat ćemo šansu. U subotu je Sevilla prekinula “prokletstv­o” gostujućih utakmica. Nakon 17 mjeseci napokon su slavili u gostima u Primeri (Leganes, 3:2). – Da, to je zapravo nevjerojat­an podatak. No, svašta im se događalo u tih 17 mjeseci, gubili su neke već dobivene utakmice, ali nitko ih nije “razbio”. I ne zavaravamo se tim podatkom, ne znači to da su oni osjetno slabiji u gostima. Uostalom, nisu li uzeli bod Juventusu u Torinu na startu LP-a? Kad biste morali izdvojiti neke pojedince, koga biste posebno istaknuli iz Sevillina sastava?

Pojačao ih i Nasri

– Teško je to reći, imaju toliko sjajnih igrača... Došao im je Nasri, ali očito je da još nije posve spreman. Izvrstan je Argentinac Vazquez, ali meni je nekako za oko najviše zapeo veznjak Vitolo, njegova mi se igra najviše sviđa. Neću ni spominjati izvanredno­g zadnjeg veznog Francuza N’Zonzija, u njemu imaju visinu, agresivnos­t, čvrstinu, on je pravi “buldožer” s vrhunskom tehnikom! Na vratima im je Španjolac Sergio Rico, a ne brani Talijan Salvatore Sirigu, koji je došao kao veliko pojačanje iz PSG-a! To sve govori o Sevillinoj snazi – kaže Sopić.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia