Večernji list - Hrvatska

Zagreb stvori igrača pa ga proda - zato i nema rezultata

Vujović: Ne razmišljam o otkazu, još vjerujem u osminu finala

- Damir Mrvec damir.mrvec@vecernji.net ZAGREB

Trener Meškova Bebeško čudi se kako Zagreb stalno stvara igrače, ali za druge klubove Ako se ponudi neki trener koji s ovim rosterom može napraviti više, ja ću se odmah zahvaliti i otići VESELIN VUJOVIĆ trener PPD Zagreba

Na vratima Šego, na krilima Štrlek i Matulić, na crti Marić, a u vanjskoj liniji Obranović-Duvnjak -Stepančić. To bi bila momčad da nisu prodavali Nakon četiri uzastopna poraza na startu Lige prvaka, sada je u klubu PPD Zagreb svima postalo jasno da je to realnost, da za neke veće stvari trebaju kvalitetni­ji igrači. Sergej Bebeško, trener Meškova, rekao je pravu istinu o trenutačno­j situaciji PPD-a. – Nevjerojat­no je kako PPD Zagreb iz godine u godinu stvara igrače koji kasnije pojačavaju najbolje europske klubove. No, znam da je teško zadržati najbolje igrače, pogotovo ako klub to financijsk­i ne može pratiti – rekao je Bebeško.

Malo zarade od prodaje

U posljednji­h desetak godina PPD Zagreb napustilo je dvadesetak igrača. Da je bilo novca, da se pojavio neki veliki sponzor, PPD Zagreb danas bi bio favorit za osvajanje Lige prvaka. Primjerice, zamislite ove sezone ovu momčad „plinara“– na vratima Šego, na krilima Štrlek i Matulić, na crti Marić, a u vanjskoj liniji Obranović-Duvnjak-Stepančić. A na klupi sjede F. Ivić, Mihić, Bičanić, Brozović, Gojun... – Nažalost, klub je u situaciji da mora prodavati svoje najbolje igrače kako bi barem nešto zaradio, a mora kupovati jeftine igrače koji su barem dobri. Jer, za top svjetskog igrača treba velik novac, a to klub nema – rekao je Veselin Vujović, trener PPD Zagreba. Kada je došao u klub i kada je dvaput igrao četvrtfina­le Lige prvaka, Vujović je imao kudikamo jaču momčad. A u protekle dvije sezone klub su napustili Stepančić, Brozović, Vuglač, Čelica, F. Ivić, Kovačević, Obranović, Sabljić i Mihić. Od tih devet igrača danas bi u prvoj postavi igrala barem četvorica, a to je pola prve postave. Da se u rukometu vrte veliki novci kao u košarci, PPD Zagreb bi lijepo zarađivao od prodaje igrača, ali bi mogao i lijepo kupovati. No, zadnje velike novce od prodaje igrača zaradio je još 2009. kada je Hamburg za 750.000 eura otkupio dvije godine ugovara Domagoja Duvnjaka. Nije Veselin Vujović prvi trener PPD Zagreba koji se suočio sa skromnim igračkim kadrom. Slavko Goluža je u sezoni 2012./13. igrao tek s jednim strancem (Špiler), s nekolicino­m iskusnih (Kelentrić, Horvat, braća Valčić) te s hrpom klinaca poput Šprema (22), Stepančića (22), Marića (22), Matulića (22), Sršena (22), Ivića (20), Mandalinić­a (20), Kaleba (19). Epilog – ispadanje u skupini LP. – Ako se ponudi neki trener koji s ovim rosterom može napraviti puno više, ja ću se odmah zahvaliti i prepustiti mu mjesto. Ali, vjerujem da su ljudi u klubu, stručnjaci pa i mediji shvatili da ove sezone nemamo momčad za velike stvari. Moramo biti strpljivi i čekati. A dočekat ćemo oporavak Domagoja Pavlovića, dok će pravo igranja u Ligi prvaka dobiti Igor Vujić. A nama samo jedan igrač više u sastavu znači jako puno. Protiv Meškova sam se nekoliko puta okretao prema klupi i ustanovio da više nemam koga ubaciti, pogotovo nakon isključenj­a Kontreca – rekao je Veselin Vujović.

Teško i u Hrvatskoj ligi

Da sve bude još gore, zakazali su vratari koji su do ove utakmice bili bolji dio momčadi, a onda je još izostao učinak prve dvojice šutera, Mandalinić­a i Šebetića (nijedan pogodak?!). – Ovako kako igramo imali bismo problema i s nekim klubovima hrvatske lige – istaknuo je Vujović. Zasad ne razmišlja o odlasku. – Nema predaje dok god postoji prilika da se plasiramo u osminu finala – zaključio je Vujović.

 ?? SLAVKO MIDŽOR/PIXSELL ?? Stipe Mandalinić ne uspijeva nikako izaći iz krize
SLAVKO MIDŽOR/PIXSELL Stipe Mandalinić ne uspijeva nikako izaći iz krize
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia