Večernji list - Hrvatska

Soudani: Je li mi Rijeka zadnji derbi? Ha-ha, pustite sad to...

Volim igrati derbije, a bio derbi ili ne, uvijek želim igrati, zabiti gol, a posebno je lijepo zabiti u takvim utakmicama

- Robert Junaci

Puno sam se puta čuo s Halilhodži­ćem. Odličan je trener i moram mu zahvaliti za sve što je napravio za mene u mojoj karijeri – veli Soudani robert.junaci@vecernji.net Već nakon nekoliko dana u Zagrebu El Arabi Hilal Soudani znao je nekoliko riječi hrvatskog, učitelj mu je tada bio Jerko Leko, a i glavni prevoditel­j, jer obojica govore francuski. Leke već dulje nema u Dinamu i Soudani se sve bolje počeo snalaziti na hrvatskom. Doduše, novinare je uvijek izbjegavao, ne u širokom luku, uvijek bi uz smiješak pozdravio, rekao bok, ali nije želio razgovarat­i.

Rujevica je bila drugo vrijeme

U četvrtak navečer u City centru One bio je nasmiješen, kao što on često i jest, najdulje se od igrača Dinama zadržao dijeleći potpise, a onda je iznenadio i jer je sa svim medijima bio spreman razgovarat­i. Netko je krenuo s engleskim, ali mu je rečeno – bolje govori hrvatski od engleskoga. Uostalom, rekli su nam njegovi suigrači, Soudani od svih stranaca najbolje govori hrvatski. Kad smo mu prišli, krenuo je sa svojim – bok. A onda na pitanje “kako ste” uzvratio: – Super, a kako ste vi? Bio je to dovoljan znak da možemo pitati što god želimo na hrvatskom. Kako je došao sa smiješkom, očito je optimist pred Rijeku? – Nego što sam nego optimist. No dobro, to je jedna utakmica koja je jako važna, derbi je i velika utakmica hrvatskog nogometa u kojoj moramo pobijediti – veli Soudani. Igrali ste puno utakmica protiv Rijeke, puno ste im golova i zabili, koji vam je najdraži? – Ma ne znam, volim zabiti, volim asistirati, želim pomoći svojoj momčadi. Ovo s Rijekom sad nije obična utakmica, imaju šest bodova više od nas, treba nam pobjeda da tu razliku smanjimo na tri boda. Naravno da određeni pritisak zbog toga postoji. Rijeka vas je na Rujevici pobijedila s 5:2, jeste li sad ‘napaljeni i nabrijani’? – Ma dobro, nije to ista utakmica kao tada, druga su vremena, nije ista atmosfera, ništa nije isto... Nije ni isti trener Dinama.

 ??  ?? Svoje najbolje utakmice Soudani je za Dinamo odigrao u derbijima, protiv Hajduka i Rijeke
Svoje najbolje utakmice Soudani je za Dinamo odigrao u derbijima, protiv Hajduka i Rijeke

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia