Večernji list - Hrvatska

Novac za kupnju droge uplaćivali na račune u banci

- Ivana Jakelić ivana.jakelic@vecernji.net ZAGREB

USKOK navodi da su glavni organizato­ri cijele priče Danijel Gvero i Mate Čačić, a optužene su 23 osobe, među kojima i jedan Slovenac – Kurvo, ubit ću te i dovesti do invalidski­h kolica – jedna je od rečenica koju je Dario Josipović (24) prije koji mjesec izvikivao svojoj majci, prijeteći joj i tukući je. Taj je horor trajao mjesecima, a kada ga nesretna žena više nije mogla trpjeti, prijavila ga je pa je barem na neko vrijeme završio u pritvoru.

Živopisni likovi

Jer Josipović je višestruko osuđivana osoba, koju je USKOK jučer, s još 22 osobe, optužio za zločinačko udruživanj­e radi preprodaje droge. Josipović se tako našao u društvu vrlo živopisnih likova, od kojih su neki kao i on višestruko osuđivani – Alen Alić (25) je tako suđen zbog napada na taksista, da bi samo koji mjesec nakon izlaska iz zatvora bio ponovno pritvoren zbog razbojničk­e krađe. Među optuženima je i Marko Kukanić (34), također višestruko osuđivan zbog raznih djela, koji je svoja iskustva s drogom i kriminalom podijelio s javnošću, napisavši 2014. svojevrsnu ispovijest za internetsk­u stranicu Riječ života, koja se bavi religiozni­m temama. U tom otvorenom pismu Kukanić piše među ostalim “kako je nanio puno zla ljudima” te “kako ga je sudac poslao u zatvor misleći da će se opametiti”. A svi oni predvođeni Danijelom Gverom (32) i Matom Čačićem (33) uhićeni su lani u akciji kodnog imena Bara te pritvoreni. Gvero je iz istražnog zatvora iza- šao nakon što je platio jamčevinu od 200.000 kuna, a cijelu priču o nabavi i distribuci­ji droge, uglavnom marihuane, bio je umiješan i slovenski državljani­n Tomaž Voglar (37). Kada su uhićeni, policija je kod njih našla 19 kilograma marihuane, pola kilograma amfetamina te manje količine heroina i kokaina, a na ilegalnom narkotržiš­tu vrijednost droge procijenje­na je na 1,9 milijuna kuna.

Kupnja u Zagrebu

USKOK ih jučer podignutom optužnicom tereti da su se preprodajo­m droge bavili od travnja do 16. prosinca 2015. u Rijeci i okolici te na području Slovenije. Kupnju droge dogovarali su i u Zagrebu, gdje je dogovorena kupnja 10 kilograma po cijeni od 5900 eura za kilogram. Cijeli posao bio je dobro organizira­n jer se novac za kupnju droge uplaćivao na račune u više banaka, a nakon uplate novca na dogovorene račune, droga je preuzimana te prepakirav­ana za daljnju preprodaju, što je prema USKOK-ovoj optužnici bio posao za koji je bio zadužen Gvero.

Kada su Gvero i ostali uhićeni, policija je kod njih našla 19 kilograma marihuane

 ??  ?? Uhićeni su lani te pritvoreni. Većina optuženih policiji i sudstvu poznata je otprije po raznim djelima
Uhićeni su lani te pritvoreni. Većina optuženih policiji i sudstvu poznata je otprije po raznim djelima

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia