Večernji list - Hrvatska

U Dugavama će se u subotu zbog Tudora navijati za Hajduk

Šest bodova je Dinamo ispred nas, ali nije to ništa, možemo ih i stići, optimistič­an je Tudor

- Ozren Maršić ozren.marsic@vecernji.net

Novi trener Carrillo kao i većina španjolski­h trenera voli igrati od noge do noge, što nama odgovara, smatra Fran Tudor

Još od rujna 2013. godine, u trinaest prvenstven­ih te četiri utakmice Hrvatskoga kupa bijeli su samo jednom slavili. Proljetos je pobjedu Hajduku, tada pod vodstvom Damira Burića, pogotkom u 4. minuti donio Fran Tudor (21).

Slovenac ga nije volio

– Volim igrati u derbijima, tako će biti i u subotu. Koliko god budem igrao, i budem li igrao, dat ću sve od sebe – kaže Tudor. Sjećanja na tu pobjedu kazuju da je to bilo vrijeme kada je Tudor bio ključni igrač Hajduka, kod Burića je bio nezamjenji­v, ali dolaskom Pušnika jedan od simbola Hajdukove trke i borbenosti završio je na klupi. Pušnik je silno želio dovesti svoga sunarodnja­ka Matica Črnica, sličnih karakteris­tika kao Tudor, koji je trebao biti taj motorični igrač. A Tudora nije baš “doživljava­o”. No, život je namijenio neki drugi scenarij, Črnic nije mogao odoljeti financijsk­oj ponudi Rijeke, Pušnik je dobio otkaz, a Tudor je dolaskom španjolsko­g trenera Joana Carrilla prodisao i zaigrao u prvoj momčadi te sudjelovao u pobjedi Hajduka nad Cibalijom. Kada smo mu spomenuli naslov “Pušnik ga nije volio”, samo se nasmijao. – To je bio trenerov izbor. Istina, nisam bio presretan, ali sad ću se pokušati nametnuti kod novog trenera. Možda sam zaslužio i veću minutažu, ali to je trenerova odluka. Uvijek sam u službi Hajduka – zrelo kaže Tudor. Hajduk dočekuje Zagrepčane s novim trenerom, Pušnika je zamijenio Carrillo, ali ništa to ne mijenja što se tiče želja. – Očekujem pobjedu, mi u svakoj utakmici idemo po tri boda bez obzira na to tko nam je suparnik. Ovaj put to je Dinamo, ali to ne mijenja ništa u našem planu. Dolazak novog trenera Joana Carrilla nam je dodatni motiv, svi mu se želimo dokazati, to nam je dodatni poticaj. Naravno, očekujem pune tribine i veliku podršku, to nam je prednost – kazao je Tudor. Što je nova donio Carrillo? – Dolazi iz drukčije sredine, kao i većina španjolski­h trenera, voli igru od noge do noge, što nama odgovara. Prilagođav­amo se njegovim zahtjevima koliko god možemo – kaže Tudor. Pobjedom se Hajduk može Dinamu približiti na tri boda. – Šest bodova je Dinamo ispred nas, nije to ništa. Važno je da dobro igramo, trebamo dati sve od sebe, ostaviti srce na terenu, igrati baš onako hajdučki. Trebamo misliti na našu igru, ispravljat­i pogreške, tražiti svoje bolje strane – kazao je Tudor.

Hvarski korijeni

Premda ima hvarske korijene, Tudor je, ustvari, Zagrepčani­n u Hajduku. On, Juranović, Toma Bašić i Pejić, koji više nije u prvoj momčadi, Zagrepčani su u Hajdukovu dresu. U Tudorovim Dugavama u subotu će se ipak navijati za Hajduk. – Situacija je ista kao i uvijek kad igram protiv Dinama. To mogu reći za svoje prijatelje i obitelj, oni će biti za Hajduk – kaže Tudor. U momčadi Dinama nema više njegovih prijatelja Pjace i Roga. Ali, tu su neki drugi igrači poput Livakovića, Benkovića i Ćorića. – Znamo se iz mlade reprezenta­cije i prijatelji smo i izvan terena, ali na utakmici tih devedeset minuta igramo maksimalno.

Prijatelj sam s nekim igračima Dinama, ali to ćemo u derbiju zaboraviti, kaže Tudor Nisam bio presretan što me Pušnik stavljao na klupu, ali poštovao sam to, klub je iznad svega

 ??  ?? Odlučio derbi Tudor je proljetos bio jedini strijelac u Hajdukovoj pobjedi 1:0
Odlučio derbi Tudor je proljetos bio jedini strijelac u Hajdukovoj pobjedi 1:0

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia