Večernji list - Hrvatska

Neće valjda i na proljeće kukati za strijelcem

Dinamovi napadači nisu briljirali tijekom jeseni, a tu plavi nisu posegnuli za pojačanjim­a

- Robert Junaci robert.junaci@vecernji.net ZAGREB

Petev mora popraviti igru plavih da bi napadači došli do izražaja pa da zabijaju više nego jesenas Djeca, supruge, djevojke, roditelji... svi oni koji čekaju da se igrači Dinama vrate s dvotjednih priprema morat će pričekati pet dana više. Naime, plavi u Turskoj imaju odlične uvjete za rad, a vremenska prognoza za Zagreb baš i nije idealna za nogometne treninge pa je maksimirsk­i klub odlučio povratak odgoditi s 5. na 10 veljače.

Petev čeka Brazilca

U tih pet dodatnih dana prilično je vjerojatno da će pronaći još jednog suparnika za dodatnu utakmicu. Nije to loše za trenera Peteva, imat će pet dodatnih dana, tako bi i Sammir mogao dobiti priliku nešto odigrati za Dinamo, a imat će se s momčadi više prilike upoznati i Marcos Guilherme. Naime, 21-godišnji Brazilac u petak je trebao potpisati za Dinamo u kojem će provesti godinu i pol dana na posudbi, a u međuvremen­u će Dinamo odlučiti hoće li ga otkupiti od Atletico Paranaense­a. Danas bi trebao put Turske gdje će početi raditi s plavima. Dolaskom Brazilca Dinamo je popunio mjesto koje je ostalo upražnjeno nakon odluke Peteva da se odrekne Juniora Fernandesa, a može igrati i na mjestu koje drži Soudani koji će otići na ljeto, no tu plavi imaju i drugih rješenja, Šituma i Fiolića. Mjesta polušpice ionako su riješena s Ćorićem i Sammirom, do ljeta je tu i Machado, to mogu igrati i Antolić, Pavičić... ostaje tek vidjeti hoće li biti nekakvih rješenja u samoj špici. U jesenskom dijelu sezone napadači Angelo Henriquez i Armin Hodžić nisu se baš iskazali iako nisu samo njih dvojica za to kriva jer im momčad baš i nije stvarala nekakve prilike. No brojke su im ipak jako siromašne, Hodžić je u 16 nastupa zabio tri gola, za svaki gol u prosjeku mu je trebalo 346 minuta. Henriquez je po toj statistici bio još lošiji, u 28 nastupa samo je dvaput bio strijelac, prosječno je zabijao svakih 749 minuta. Dinamo zasad nije našao novog napadača, koliko znamo, na radaru koji bi usmjerio ‘špicu’ u Maksimir u još ovih nekoliko dana prelaznog roka – nema je. Tako da do daljnjega Petev ima spomenuti dvojac. U ovom trenutku čini se da je u maloj prednosti Hodžić. Prvo jer je na pripremama od prvog dana, a Henriquez je bio s reprezenta­cijom Čilea na Kina kupu, kad i selekcija Hrvatske. I vratio se ne baš sretan jer je proputovao 50.000 kilometara, a na kraju nije zaigrao ni minute. S plavima je otišao u Tursku, ali u posljednjo­j utakmici nije igrao jer je lakše ozlijeđen. A Hodžić se očito napalio pa je čak i Petev u jednom trenutku rekao: – Hodžić leti! Najviše je pokazao protiv Triglava u utakmici u Rovinju kada je i zabio dva gola (po jedan su dodali Gojak i Olmo), u dvije utakmice u Turskoj, protiv Dnipra i Zagłębiea nije zabio, strijelci su protiv Ukrajinaca bili Gojak, Machado i Pavičić, a protiv Poljaka Olmo, Šitum i Pavičić.

Šteta zbog Božića

Protiv Zagłębiea baš i nije imao vremena zabiti jer je zbog međusobne tučnjave isključen već u 22. minuti lude utakmice u kojoj je ukupno bilo pet crvenih kartona. Novu priliku za dokazivanj­e imat će već u nedjelju kada plavi igraju protiv slovačke Žiline. Kanio je Petev priključit­i momčadi mladog Ivana Božića, dečka koji je u Ligi prvaka mladih bio sjajan i postao najbolji strijelac grupne faze, no na kraju je otpao zbog ozljede.

Petev je hvalio Hodžića riječima: “Hodžić leti” Protiv Zagłębiea Armin je isključen

 ?? MARKO PRPIĆ/PIXSELL ?? Armin Hodžić Triput je bio strijelac jesenas, no sad je u pripreme krenuo jako dobro
MARKO PRPIĆ/PIXSELL Armin Hodžić Triput je bio strijelac jesenas, no sad je u pripreme krenuo jako dobro
 ?? REUTERS ?? Angelo Henriquez Samo dva gola zabio je u prvom dijelu, sad se kasnije priključio plavima i lakše je ozlijeđen
REUTERS Angelo Henriquez Samo dva gola zabio je u prvom dijelu, sad se kasnije priključio plavima i lakše je ozlijeđen

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia