Večernji list - Hrvatska

Kascheta – nova omiljena pizza u Zagrebu

Hostel My Way proširio ponudu i na restoransk­u uslugu

- Iva Kordić dom&vrt@vecernji.net ZAGREB

Cijeli prostor odiše toplinom što ne čudi s obzirom na to da u interijeru prevladava prirodno drvo U Zagrebu je hostelski bum koji se dogodio prije nekoliko godina ipak u laganom padu, stoga hosteli koji opstaju naporno rade da bi proširili svoju ponudu i bili drukčiji od konkurenci­je.

Sve za drage goste

Rezultat takvog promišljan­ja i napora jest novo kul mjesto na gradskoj mapi – zalogajnic­a Kascheta koja se nalazi u sklopu hostela My Way. Hostel My Way sagrađen je i otvoren 2013. godine, a ideja da se otvori zalogajnic­a nastala je iz želje da se ugodi gostima koji su svakodnevn­o pitali osoblje gdje se može pojesti doručak ili ručak. – Stoga smo odlučili investirat­i u prizemlje hostela te bivšu recepciju, šank, terasu i malu kuhinju koja nije zadovoljav­ala potrebe gostiju hostela pretvoriti u trattoriju – objašnjava­ju iz hostela. Što se tiče interijera, ulaganja su bila prilična, no prostor je jednostava­n i topao.

Ime kao poveznica

– U prizemlju su naslijeđen­e velike drvene grede, stoga smo interijer odlučili fokusirati na drvo da bismo dobili toplu, a opet modernu atmosferu koja prati našu ponudu. Ime Kascheta povezali smo sa stropom koji je “obučen” u kašete, praznine prostora popunili smo drvenim namještaje­m. Sama je ideja o uređenju rezultat promišljan­ja samih vlasnika, a i velik su dio sami napravili svo- jim rukama. – Imamo dvije terase ispred samog ulaza koje ćemo otvoriti čim nam vremenske prilike dopuste – ponosno ističu. Kada govorimo o hrani koju nude, specijalit­eti su kuće pizza s beskvasnim tijestom, izvorno talijanska napoletana i romana, zatim burgeri u kojima je odležana junetina, tjestenine od domaćih i svježih rezanaca, domaći štrukli i domaći njoki. Trudimo se da sastojci budu vrhunske kvalitete, a naglašavam­o suradnju s domaćim OPG-ovima.

 ??  ??
 ??  ?? Mjesto na kojem su se nalazile stube iskorišten je u dekorativn­e svrhe – popunjen je drvenim cjepanicam­a Dika i ponos Pizze su specijalit­et kuće
Mjesto na kojem su se nalazile stube iskorišten je u dekorativn­e svrhe – popunjen je drvenim cjepanicam­a Dika i ponos Pizze su specijalit­et kuće

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia