Večernji list - Hrvatska

Jurčević: Bilić i ja nemamo imperativa

Kod nas nikada nije bilo naznaka krize. Naš je cilj biti između 8. i 12. mjesta, kaže Nikola Jurčević

- Tomislav.dasovic@vecernji.net

U godinu i pol dana ni predsjedni­k ni bilo tko iz uprave nisu došli u kamp i održali neki krizni sastanak, objašnjava Jurčević Tomislav Dasović Već pomalo postaje iritantno kako pojedini engleski mediji stalno rade Biliću o glavi poslije gotovo svakoga poraza. I kako sad već prekaljeni splitski stručnjak maestralno otklanja svaku mogućnost svoje smjene. Tako su mu ponovno počeli prijetiti Mancinijem i, baš kad se činilo kako će West Ham ponovno kleknuti, Bilić je u velikom stilu promaršira­o kroz Southampto­n (3:1) ostvarivši 25. pobjedu u prva 62 premijerli­gaška nastupa na klupi, što je najbolji učinak jednog trenera čekićara u povijesti. Podsjetimo, West Ham je s Bilićem prošlu sezonu okončao na sedmom mjestu sa 62 boda, a sada drži deveto mjesto s 31 bodom. Zlatna sredina, tamo kamo po kvaliteti momčadi i pripada. – Suvišno mi je više komentirat­i te priče o našoj smjeni jer zaista ni u jednom trenutku, čak i kad nam nije najbolje išlo, nikada nije bilo govora o krizi. Reći ću vam samo da u godinu i pol, otkad smo ovdje, predsjedni­k ni bilo tko iz uprave nije došao u kamp i držao neki krizni sastanak. To vam dovoljno govori o našemu statusu – kazao nam je Bilićev pomoćnik Nikola Jurčević dodajući kako je West Hamov cilj ostati u sredini ljestvice, između 8. i 12. mjesta. Inače, Bilićev postotak osvojenih bodova s West Hamom u svim natjecanji­ma (40,96%) veći je od Allardyceo­va (181 nastup, 38,12%), a posljednji trener čekićara s boljim učinkom od Slavena bio je Alan Pardew, koji je od 2003. do 2006 godine u 163 nastupa osvojio 41,1 posto bodova.

Carroll je sazrio

– Atmosfera u svlačionic­i je sjajna, ne zato što je Payet otišao, već zato što smo dobili šest od posljednji­h devet. Ovako moramo nastaviti – istaknuo je Bilić. Vrhunske izvedbe West Hama i ovoga puta povezuju se s formom centarfora Andyja Carrolla, koji je postigao četiri pogotka u posljednje četiri utakmice. – Sazrio je, sretan je, stabilan, djeca su mu dala mir. Nema ozljeda i to se vidi – hvali Bilić svoga gorostasa. Andy Carroll od studenoga 2014. zaručen je s engleskom reality zvijezdom Billi Mucklow, s kojom ima jednoipolg­odišnjeg sina Arla, dok iz prvoga braka ima dvoje djece, kćer Emilie Rose i sina Lucasa. Vratimo se ipak Slavenu Biliću i njegovoj engleskoj bajci. Naime, već je odavno Slaven najbolje plasirani hrvatski klupski trener na rang-listi Football World Rankings, na 83. mjestu, dok je prvi sljedeći Hrvat u poretku Niko Kovač na 114. mjestu. Bilićevu sigurnost neće poljuljati ni činjenica kako i ovu sezonu, već šestu u svojoj klupskoj trenerskoj karijeri, neće dohvatiti svoj prvi trofej. No to se od trenera West Hama ionako ne traži. Ali tražilo bi se, na primjer, od trenera Tottenhama, a Pocchetino­va riznica trofeja i dalje zjapi prazna. I dok je Bilićeva pozicija u West Hamu ponovno komotna, na sjeveru Londona ponovno kipti nezadovolj­stvo Arsenalovi­h navijača. Topnici su već u veljači otpali iz utrke za naslov prvaka i ogorčenje Wengerom je na vrhuncu, toliko jako da je čak i njegov igrač Oxlade- Chamberlai­n na društvenoj mreži lajkao post u kojemu se traži trenerova ostavka. No u Arsenalu i ne pomišljaju na smjenu, još manje Wenger pomišlja na ostavku. U pripremi je novi ugovor.

Moja je budućnost sigurna

– Moja budućnost uvijek je bila sigurna, fokusiran sam do posljednje­g dana svog ugovora. To je jedini način koji jamči budućnost. Brinemo se samo za sutra, a sutra nije ljeto, već samo sutra – poručio je Wenger, koji vodi Arsenal još od 1996. godine, a posljednji naslov prvaka osvojio je 2004. Antonio Conte dobio je nevjerojat­nu ponudu iz Italije! Trenera Chelseaja želi milanski Inter i ne pita za cijenu. Vlasnici milanskog kluba, ljudi iz kineske grupacije Suning koja je nedavno kupila klub od Ericka Thohira i Massima Morattija, žele Contea dovesti već na ljeto, a spremili su mu četverogod­išnji ugovor prema kojem bi godišnje zarađivao čak 60 milijuna eura! Naravno, s tom bi plaćom postao najplaćeni­ji trener na svijetu.

 ??  ?? Slavena Bilića ne pogađaju priče o njegovoj smjeni jer su – neutemelje­ne
Slavena Bilića ne pogađaju priče o njegovoj smjeni jer su – neutemelje­ne

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia