Večernji list - Hrvatska

Davor Bernardić ipak ne ide u utrku za prvog čovjeka metropole?

- Petra Maretić Žonja

Dio vodstva i dalje drži da je najpametni­je podržati HNSovu Mrak Taritaš, a toj se ideji polako priklanjaj­u i neki zagrebački SDP-ovci petra.maretic@vecernji.net Otkad je postao šef SDP-a, Davor Bernardić stalno izbjegava jasno kazati ide li ili ne u utrku za Zagreb prebacujuć­i lopticu na gradsku organizaci­ju kojoj je sam na čelu. Svojim je istupima stvarao privid da još važe odluku upustiti se ili ne u bitku s Bandićem, iako su mu rijetki u stranačkom vrhu takav potez uopće sugerirali.

Svi mu savjetuju isto

I dvojica potpredsje­dnika stranke, Zlatko Komadina i Rajko Ostojić, više su puta kazali da nisu za takav scenarij. A kako se neslužbeno čuje među zastupnici­ma SDP-a i članovima Predsjedni­štva, izgleda da je i sam Bernardić definitivn­o odustao od te ideje. – Razgovaral­i smo i mislim da je definitivn­o odustao od te ideje – kaže naš sugovornik iz Predsjedni­štva. Još jedan SDP- ovac iz vodstva kaže da mu je Bernardić kazao kako mu svi s kojima je razgovarao savjetuju da se ne kandidira i da je siguran da je to sada shvatio i sam Bernardić. – Opcija da Bernardić ide u utrku za Zagreb imala je smisla da se uspio postići dogovor s HNS-om. Ideja je bila da oni podrže našeg predsjedni­ka u toj utrci, a da Anka Mrak Taritaš bude kandidatki­nja za dogradonač­elnika. Sada kada je jasno da od toga nema ništa, doista nema više nikakvog smisla da se u tu priču gura Bernardića – kaže jedan zagrebački SDP-ovac. No ako ne ide Bernardić, tko ide? Ovo pitanje još uvijek nema odgovora. Dio vodstva i dalje drži da je najpametni­je podržati HNS-ovu Anku Mrak Taritaš, a tom su se razmišljan­ju počeli priklanjat­i i neki zagrebački SDP-ovci, svjesni da jakog kandidata nemaju.

Bez jakog kandidata

Rajko Ostojić i Ivo Jelušić, koji su se spominjali kao potencijal­ni kandidati, nisu za tu opciju, navodno ni Predrag Matić više nije zagrijan, a mladi gradski vijećnik Dominik Etlinger političar je kojeg u zagrebačko­m SDP-u žele graditi pa je pitanje treba li ga gurnuti u bitku koju ne može dobiti. Sve se češće u posljednje vrijeme nagađa i s imenom Sandre Švaljek, koju guraju neki zagrebački SDP-ovci, ali toj je opciji većina naših sugovornik­a nesklona. – Budem li birao između Švaljek i Mrak Taritaš, onda sam za Anku. Iako znam da bi s HNS-om bilo užasno teško biti na vlasti – kaže jedan zagrebački SDP-ovac.

Vijećnik Dominik Etlinger političar je kojeg u zagrebačko­m SDP-u tek žele graditi

 ??  ?? Većina SDP-ovaca protivi se ideji da šef bude kandidat za gradonačel­nika
Većina SDP-ovaca protivi se ideji da šef bude kandidat za gradonačel­nika
 ??  ?? Anka Mrak Taritaš odavno je u kampanji za gradonačel­nicu
Anka Mrak Taritaš odavno je u kampanji za gradonačel­nicu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia