Večernji list - Hrvatska

Pivnica spaja okuse i zaustavlja vrijeme

- Damir Folnegović Blaž

U samom središtu Ludbrega, tj. u „centru svijeta“posjetio sam pivnicu „Mejaši“u sklopu hotela „Amalija“. Pivnica je uređena u autohtonom zagorskom stilu i nudi tradiciona­lnu domaću kuhinju.

Pohvala ljubaznom osoblju

U svakodnevn­oj ponudi možete uživati u domaćem siru i vrhnju, prgicama, suhom goveđem jeziku, pizzama iz krušne peći te ostalim zaboravlje­nim starinskim jelima. Radno vrijeme pivnice je svaki dan od 9 do 23 sata, a prostor zrači toplinom, pogotovo u ove zimske dane. Od ukupno 38 stalno zaposlenih djelatnika svakako moram pohvaliti ljubazno osoblje: Danijela Furdića, Mladena Sabola, Nikolinu Petričević, Tamaru Hižak te kuhara Matiju Ljubasa, jer djelatnici su najveće bogatstvo u svim poslovima, a pogotovo u ugostitelj­stvu. Po preporuci konobara Mladena, jeo sam vrlo ukusnu juhu od buče s malo domaćeg vrhnja i par kapi bučina ulja. Za glavno jelo odabrao sam odličan srneći gulaš s lovačkim knedlima od kruha koje također rade sami. No, nisam tu i stao, na nagovor Danijela i Mladena morao sam kušati platu „Mejaši“koja se sastoji od gurmanske pljeskavic­e, punjenog ražnjića i punjenog ćevapa, a kao prilog uz meso dobije se i povrće sa žara te krumpirske pole s kajmakom. Vinska karta sadrži 15 etiketa bijelih i crvenih vina, uglavnom poznatih i priznatih vinara iz regije, koje poslužuju i na čaše. Moja pohvala što ljubitelji piva mogu uživati u više od 20 vrsta piva. Cijene hrane i pića su vrlo prihvatlji­ve za sve pa ih posjećuju gosti iz bliže i šire okolice. Uz tihu glazbu domaćeg izvođača, moje blagovanje u pivnici bilo je još ugodnije. Što se tiče kvalitete pribora za jelo, tanjura i čaša, kao i pravila odijevanja za osoblje, nemam nikakvih zamjerki, jedino što bih malo proširio ponudu restoransk­e „apoteke“(maslinova ulja, octa i papra).

Sobe za umorne

Za kraj moga gastronoms­kog uživanja u pivnici, za slatki zalogaj, štrudl od jabuka i štrudl od sira bili su pravi odabir. Ako vam poslije ručka ili večere nije do vožnje automobilo­m ili ste umorni, možete i prespavati u jednoj od 42 sobe u hotelu „ Amalija“koji također osim restorana i vanjske natkrivene terase ima i aperitiv bar, banketnu dvoranu za 220 osoba te vlastito parkirališ­te. U vlasniš- tvu obitelji Crnković također je i hotel „Crnković“u Ulici Petra Zrinskog 9 s 11 soba, restoranom, aperitiv barom te također vlastitim parkirališ­tem. Pivnica „Mejaši“je poznata adresa gdje nećete razočarati svoje nepce jer ondje spajaju užitke, mirise i okuse te će pri vašem posjetu zaustaviti vrijeme.

Dobra hrana, odličan izbor vina i piva, a uza sve to i tiha glazba domaćeg izvođača

 ??  ?? Djelatnici su najveće bogatstvo svakog posla, ugostitelj­stva pogotovo, a ovo su osmijesi koji osvajaju u Mejašima
Djelatnici su najveće bogatstvo svakog posla, ugostitelj­stva pogotovo, a ovo su osmijesi koji osvajaju u Mejašima
 ??  ?? Pivnica je uređena u autohtonom zagorskom stilu
Pivnica je uređena u autohtonom zagorskom stilu
 ??  ?? Plata “Mejaši”: izabrani mesni zalogaji, uz povrće, pole i kajmak
Plata “Mejaši”: izabrani mesni zalogaji, uz povrće, pole i kajmak
 ??  ?? Srneći gulaš s lovačkim knedlima
Srneći gulaš s lovačkim knedlima
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia