Večernji list - Hrvatska

Bez Kristinine kuhinje ne bih izdržao NBA ritam

Hrvatski košarkaš živi svoj sportski san, a onaj ljubavni ispunio mu se kada mu se u SAD doselila djevojka

- Scena@vecernji.net

Predstavlj­ati svoju državu na najvećoj svjetskoj pozornici najljepši je osjećaj koji se može doživjeti, kaže uspješni košarkaš Ana Herceg Hrvatski košarkaš s američkom adresom Ivica Zubac i njegova djevojka Kristina Prišč otkrili su kako izgleda njihov život udvoje daleko od najbližih. Nakon što je prije nešto više od pola godine ostvario dječačke snove potpisivan­jem trogodišnj­eg ugovora za jedan od najslavnij­ih NBA klubova, Los Angeles Lakers, mladi hrvatski košarkaš je prije nekoliko dana srušio osobni rekord i u utakmici s Denverom, igrajući 21 minutu, postigao 17 koševa te tome dodao šest skokova i asistencij­u, za što je nagrađen ovacijama publike.

NBA je bio jedini san

– S jedanaest godina počeo sam trenirati i otad mi je jedini san bio zaigrati u NBA ligi. Počeo sam u košarkaško­m klubu Brotnjo iz Čitluka, a s četrnaest došao sam u Zagreb i počeo igrati za Cibonu. Košarka se igra da se pobjeđuje, a najbolji je osjećaj kada možete pomoći svojoj momčadi da pobijedi. Jako se time ponosim. Los Angeles je predivan grad za život. Sve što zamislite – ovdje postoji. Vrijeme je savršeno, navijači su odlični i lako mogu zamisliti život ovdje do kraja karijere – priznao je Ivica koji je ujedno i prvi hrvatski košarkaš koji je zaigrao u dresu legendarno­g kluba. – Velika je to čast. Predstavlj­ati svoju državu na najvećoj svjetskoj pozornici najljepši je osjećaj koji se može doživjeti – kaže talentiran­i sportaš koji se odlično snašao u Los Angelesu, gdje dom dijeli s djevojkom Kristinom Prišč. – Puno mi znači što se Kristina doselila. Olakšava mi sve i velika mi je podrška. Zapravo, ne znam kako bih mogao bez nje i njezine slavonske kuhinje – kaže Ivica o svojoj djevojci kojoj preseljenj­e nije teško palo. – Već s 14 godina otišla sam se školovati u drugi grad pa sada nisam toliko osjetila da napuštam dom i obitelj. Preseljenj­e mi nije stran pojam, samo činjenica da sam devet vremenskih zona i nekoliko tisuća kilometara udaljena od obitelji. Prijatelji­ca mi je tužna, ali svaki se dan čujemo preko videopoziv­a pa nam je tako lakše. No bude i nostalgičn­ih dana, naravno. Jedva čekam da mi dođu u posjet – otkriva Kristina koja ne propušta Ivičine utakmice. – Dok je Ivica na treninzima, idem u školu stranih jezika, treniram jahanje i pilates, a kada igra u gostima, ponekad putujem s njim. Primjerice, kada idu u zanimljive gradove, a ponekad i ostanem kod kuće i družim se s djevojkama njegovih suigrača – kaže Kristina koja se veseli odmoru i putovanju na koje će ona i Ivica uskoro otići.

Idemo u Meksiko na odmor

– U Los Angelesu vrijeme jako brzo prolazi. U slobodno vrijeme odemo na plažu, u šetnju sa psima ili istražujem­o mjesta na kojima još nismo bili, a zanimljivo ih je razgledati. Tijekom All-Star stanke, koja traje sedam dana, otići ćemo na putovanje u Meksiko – uzbuđena je Kristina, ali i Ivica koji svaki slobodan trenutak nastoji provesti s djevojkom. – Jako se dobro slažemo. Naš se zajednički život pokazao kao najbolja odluka – ističe Ivica.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia