Večernji list - Hrvatska

Miloš Raonić prejak za Bornu Ćorića koji će skliznuti još niže

- Anton Filić

Borio sam se, ali nisam uspio odvesti meč u treći set. Miloš je bio bolji, poručio je Ćorić kojega sljedeći tjedan očekuje nastup na turniru u Acapulcu anton.filic@vecernji.net Kanađanin crnogorski­h korijena Miloš Raonić, četvrti tenisač svijeta, bio je prevelika prepreka za Bornu Ćorića. U drugom kolu ATP turnira u američkom Delray Beachu, u meču koji je bio odgađan zbog kiše, Raonić je svladao našeg 20-godišnjaka sa 6:3, 7:6 (2), nakon nešto više od sat i pol igre.

Borna ove godine: 2-5

Kanađanin je prvi nositelj turnira, dok je Ćorić 59. na ATP listi i vraća se nakon stanke zbog operacije desnog koljena. Bio je ovo njihov prvi međusobni dvoboj i peti Bornin ovogodišnj­i poraz uza samo dvije pobjede. Borna će skliznuti još za tri mjesta i na listi u ponedjelja­k bit će tek 62. tenisač svijeta. Najbolji plasman zabilježio je u rujnu 2015. kada je bio 33. – Borna je pokušao biti vrlo agresivan, ali meni je pomogao rani break – kazao je Raonić koji je pogodio 12 asova i dobio 89 posto poena na prvom servisu.

Tereza nam osvjetlala obraz

Od daljnjeg se natjecanja oprostio i Franko Škugor na ATP Challenger­u u japanskom Kyotu. Od njega je u drugom kolu bio bolji 33-godišnji Tajvanac Ti Chen sa 6:3, 6:4. Tajvanac je 251. na ATP listi i uspješniji je u paru, ali i takav je bio prejak za Šibenčanin­a koji nikako da pronađe kontinuite­t u svojoj igri. Tako će Franko pasti za 58 pozicija i doći na 283. mjesto ATP liste. Čast hrvatskom tenisu obranila je jučer Porečanka Tereza Mrdeža koja je na svom posljednje­m Challenger­u u Australiji ove sezone došla do četvrtfina­la. U Perthu je (25.000 USD) u drugom kolu pobijedila Japanku Kyoku Okamuru (259.) sa 6:1, 3:6, 6:2.

 ??  ?? Borio se, ali nije uspio napraviti iznenađenj­e – Borna Ćorić
Borio se, ali nije uspio napraviti iznenađenj­e – Borna Ćorić

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia