Večernji list - Hrvatska

U novi bazen prvi su skočili đaci i veslač Damir Martin

Gradnja plivališta koštala je 62 milijuna kuna bez PDV-a

- Branimir Bradarić branimir.bradaric@vecernji.net VUKOVAR

Na bazenu olimpijski­h dimenzija instaliran­a je i moderna oprema, a postavljen je i moderan LCD semafor, 720 sjedalica... Deset godina nakon što je pokrenut projekt, od kojih se posljednji­h pet godina odnosi na građevinsk­e radove, jučer je napokon otvoreno u Vukovaru zatvoreno plivalište.

Potpora građana i udruga

Bazen je službeno otvorila ministrica regionalno­g razvoja Gabrijela Žalac, a ostat će zapisano da su prvi u olimpijski bazen skočili proslavlje­ni hrvatski veslač Damir Martin i učenici vukovarski­h osnovnih škola. Prema riječima predsjedni­ce Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Ljiljane Blažević, koja je od početka vodila projekt, radi se o najmoderni­jem plivalištu u Hrvatskoj i regiji koje zadovoljav­a najviše svjetske stan- darde. – Možemo se svi zajedno ponositi ovim objektom. Trebalo nam je pet godina da riješimo imovinskop­ravne probleme. Velika većina građana i udruga bila je za projekt. Rezultat toga posla, za koji smo izdvojili 62 milijuna kuna (bez PDV-a, nap. a.) ovaj je velebni objekt – istaknula je Blažević. Podsjetila je da je novo plivalište građeno od temelja i na istome mjestu gdje je 1960. sagrađeno prvo vukovarsko plivalište, koje je tada otvorio Veljko Rogošić. Najavila je da će Fond i dalje nastaviti pomagati rad plivališta, za što će godišnje izdvajati tri milijuna kuna. Ostali novac neophodan za rad plivališta osigurat će se aktivnosti­ma na bazenu. – Plivalište se sastoji od bazena olimpijski­h dimenzija. Na njemu je instaliran­a i moderna oprema koju koriste plivači. Postavljen je i moderan LCD semafor od 12 kvadrata te 720 sjedalica. U sklopu plivališta su i fitness dvorana, kafić, restoran, dvije saune, svlačionic­e... U vanjskom dijelu su dva mala bazena s toboganom – rekao je ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Vukovar Ivan Szabo.

Ulaznica za sat vremena košta 10 kuna sat vremena, a dnevna karta 20 kuna

Škola plivanja za djecu

Najavio je i da će od 1. travnja biti postavljen­a i platforma koja će omogućavat­i djeci učenje plivanja, ali i prikladne cijene za sve kategorije građana. – Na ovaj način ispunili smo jedno veliko obećanje i san svih Vukovaraca da ponovno imaju bazen. Vjerujem da će plivalište biti prepuno plivača. Tome u prilog govori i činjenica da već imamo brojne zainteresi­rane za treninge i posjete – rekao je Szabo ističući kako Vukovarci i građani ovoga dijela Hrvatske sada dobivaju dodatnu kvalitetu života. Plivalište Vukovar bit će 14. ožujka i domaćin vaterpolsk­e utakmice Svjetskoga kupa između Hrvatske i Francuske. Ulaznica za bazen stoji 10 kuna za sat vremena, a dnevna karta 20 kuna. Za djecu, studente, osobe s invalidnoš­ću i umirovljen­ike ulaznica je do 13 sati 10 kuna, a nakon 13 sati 15 kuna.

U sklopu plivališta su i sauna, dvorana za fitness, kafić, svlačionic­e i dva manja vanjska bazena

 ??  ?? Plivalište Vukovar bit će 14. ožujka domaćin vaterpolsk­e utakmice Svjetskoga kupa između Hrvatske i Francuske
Plivalište Vukovar bit će 14. ožujka domaćin vaterpolsk­e utakmice Svjetskoga kupa između Hrvatske i Francuske

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia