Večernji list - Hrvatska

Hodžić: Nekada sam trenirao s Gerrardom

Armin je zabio odlučujuće golove Belupu, Cibaliji, Splitu

- Robert Junaci robert.junaci@vecernji.net ZAGREB

Džeko je najbolji u povijesti BiH, iako je mnogima Safet Sušić, ali tada se igrao drukčiji nogomet. ARMIN HODŽIĆ o najboljem igraču BiH Po četiri gola za Dinamo u kupu zabijali su Čop, Bazina, Petrović, Stanić, Henriquez, sada i Hodžić

Još je Kranjčar kukao za pravim ‘killerom’, a Armin Hodžić od početka priprema pokazuje da bi mogao postati rasni centarfor

Kada je Armin Hodžić kao klinac počeo natjeravat­i loptu po sarajevsko­m kvartu Čengić Vila, vjerojatno je sanjao da će jednog dana igrati nogomet pod svjetlima reflektora. I taj se san ostvaruje. Skauti Liverpoola vidjeli su da taj klinac, koji je od nabijanja lopte po svom kvartu završio u sarajevsko­m Željezniča­ru, ima nešto i Redsi su ga uzeli pa je već sa 16 godina zaigrao za U18 momčad Liverpoola. Na kraju tamo nije ostao, vratio se na posudbu u Želju, a onda ga je otkupio Dinamo. No uspomene za Liverpool ostale su mu u lijepom sjećanju. – Uglavnom sam radio s drugom momčadi, ali nerijetko sam trenirao i s prvim sastavom. Uh, to je fantastičn­o izgledalo, možete si misliti kako je biti na treningu s jednim Stevenom Gerardom – kazao nam je jednom Hodžić. Kao napadaču važni su mu golovi, a otkako je u Dinamu, svi pamte one njegove škarice Interu. – Otkad znam za sebe vježbam takve udarce, radio sam to i na betonu u Čengić Vili. Moraš biti pažljiv kad to izvodiš, odraz mora biti dobar kako se ne bi ozlijedio – otkrio je kolegama u BiH Hodžić. Nadamo se da je nastavio vježbati škarice jer, eto, baš sad Dinamo igra protiv Intera.

Zabio sedam od devet

A u taj susret Armin Hodžić ulazi s čudesnom statistiko­m. Nazabijao se na priprema plavih, a onda seriju nastavio kad je krenuo ovaj dio sezone. Čovjek je zabio sedam od devet golova koliko je Dinamo ukupno zabio, Slavenu Belupu za pobjedu 1:0, dva Cibaliji za slavlje 2:1, a onda je Hodžićeve čari još kako iskusio Split u prvoj polufinaln­oj utakmici kupa, u 6:0 pobjedi plavih Hodžić im je utrpao četiri komada. – Nije mi prvi put, zabio sam Leotaru četiri gola na Grbavici kad sam igrao za Želju – rekao nam je Hodžić koji je plijen mogao i podijeliti s Antom Ćorićem, da svaki zabije po tri gola, kod 5:0 bio je jedanaeste­rac za Dinamo, prvi je loptu uzeo Ćorić, a onda nešto petljao s Hodžićem, da bi na kraju Armin pucao i zabio. – Igrali smo par-nepar, ja sam izabrao par i pobijedio. Kako smo to tako brzo odigrali? Pa vježbali smo to na treningu, haha – u svom je šaljivom stilu rekao Hodžić koji prerasta u nezamjenji­vog centarfora plavih, a to je ono što su svi čekali. Još je Kranjčar kukao da nema pravog ‘killera’. – Sve je to stvar momčadi, kad momčad igra dobro, onda iskoči i pojedinac. Protiv Splita smo svi igrali fenomenaln­o. I za tih mojih sedam od devet golova Dinama u nastavku sezone zaslužna je momčad – skroman je Hodžić. Dojam je da je Dinamu trebala baš takva velika, uvjerljiva pobjeda nakon mučenja sa Slavenom Belupom, pa one pobjede u Vinkovcima nakon koje su se vukli i još se vuku repovi zbog suđenja. – I kad smo zadnji put razgovaral­i, rekao sam da ćemo biti bolji u svakoj novoj utakmici jer smo sve bolji i na treninzima. Nije ovo sad tek jedna dobra utakmica, bit će toga još, to je ono što smo radili na pripremama.

Zaslužio burek i pitu

U tom slučaju i Rijeka je dobila poruku da se neće smjeti opustiti jer se plavi dižu. – Nema tu nekakve posebne poruke, pa mi smo prvaci jedanaest godina i tu ne mislimo stati – kazao je napadač plavih. Hodžić je dan prije utakmice sa Splitom potpisao novi ugovor s plavima, produljio je vjernost na još pet godina. Tek su mu 22 godine i, nastavi li ovako zabijati, plavi bi od njega mogli imati velike koristi, pravog centarfora. Možda je on u pregovorim­a s Dinamom o novom ugovoru mogao pričekati ova četiri gola Splitu pa bi ugovor bio još bolji. – Ha-ha, ma sve je u redu. Hodžić nam je kazao da je najbolji igrač BiH Edin Džeko, da ga je u reprezenta­ciji BiH najviše impresioni­rao Vedad Ibišević zbog izuzetne profesiona­lnosti. A on je nastavio tu sarajevsku golgetersk­u priču u Maksimiru nakon Harisa Škore i Marija Stanića. Ne treba čuditi, nastavi li ovako, novi klinci u Čengić Vili sve će više nositi njegove dresove. A nakon četiri komada valjda mu je trener Petev dozvolio da se počasti burekom ili pitom koje voli, a zapravo ne smije jesti.

 ??  ?? Ćorić i Hodžić igrali su par-nepar i tako odlučili tko će pucati jedanaeste­rac
Ćorić i Hodžić igrali su par-nepar i tako odlučili tko će pucati jedanaeste­rac
 ??  ?? Armin Hodžić drugi put u karijeri zabio je četiri gola na jednoj utakmici
Armin Hodžić drugi put u karijeri zabio je četiri gola na jednoj utakmici
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia