Večernji list - Hrvatska

Messi nakon Enriquea želi dolazak prijatelja Sampaolija

– To nije Barcelona otprije nekoliko godina. Ne prepoznaje­m je

- Katarina Kušec sport@vecernji.net ZAGREB

Enrique se iskazao kao osoba koja zna što hoće. On je vrlo kvalitetan, bistar i zna kako se ponašati u sredini kao što je Barcelona – kaže Krešić

Godinu dana nakon što je preuzeo jednu od najboljih momčadi svijeta Luis Enrique osvojio je Ligu prvaka, Barceloni je to bila peta. Dizali su ga igrači tada kao i klempavi pehar, pobjedom od 3-1 nad Juventusom slavili su u Berlinu, a sada se nakon utakmice s PSG-om i porazom od 4-0 pomalo oprašta i od Barcelone i od elitnog natjecanja. Kaže da mu treba odmor. Imat će ga kada mu na ljeto istekne ugovor, a došao je još tamo 2014., sjeo na klupu Katalonaca, a prva žrtva njegove momčadi bio je Elche CF, svoju je eru tada otvorio pobjedom od 3-0 i nakon toga krenuo osvajati Europu. S Barcelonom je osvajao naslove i kupove. Nastavio je tamo gdje je Pep Guardiola stao i tri godine u Barceloni dobro iskoristio, mijenjao je taktiku, svadio se i s Messijem, ali i osvajao naslove.

Neprepozna­tljiva Barca

– Kada trener donese takvu odluku, onda ima velike razloge. On je odlučio otići i mislim da je tu korektno postupio jer klub ima vremena naći zamjenu – zaključio je Sergije Krešić, hrvatski nogometni stručnjak koji dobro poznaje španjolski nogomet. A dobro poznaje i Luisa Enriquea. – Luis je bio brz, divlji, imao je gol, zadnji pas i to ga je dovelo u Real Madrid gdje je igrao četiri godine i nije bio zadovoljan pa je otišao u Barcelonu gdje je i završio karijeru. Prije Barce trenirao je Romu, ali tamo nije previše napravio, a onda je u Španjolsko­j osvojio sve. Iskazao se kao osoba koja zna što hoće. Moj je dojam da je bio nezavisan, nitko mu se nije usudio proturječi­ti. On je vrlo kvalitetan, bistar i zna kako se ponašati u sredini kao što je Barcelona – kaže Krešić koji ne vjeruje da Barcelona može napraviti puno do kraja sezone. – Protiv PSG-a ne vjerujem da se više ima što promijenit­i, a u ovom trenutku Barcelona nema neke bodove ni u prvenstvu, a ni svojom igrom mene ne zadovoljav­a. To nije Barcelona otprije nekoliko godina. Ne prepoznaje­m je. No, momčad koja ima tako dobre igrače može sve iznenaditi. Igra se promijenil­a, a sada će se promijenit­i i trener.

Rakitićev novi početak

– Najinteres­antniji je, po onome što se govori, Jorge Sampaoli koji postiže vrlo dobre rezultate sa Sevillom, a priča se i da je u odličnim odnosima s Messijem, što je bitno... Odnos s igračima je bitan, a Enrique je imao dobar s Rakitićem koji će se sada morati prilagodit­i novim idejama. – Ivan je ponašanjem oduševio navijače, no kada imaš konkurenci­ju u kojoj su Messi, Neymar, Suarez... teško je, no on je ostao standardni prvotimac u Barceloni, a to mogu samo pravi profesiona­lci – zaključio je Krešić.

 ??  ?? Luis Enrique na rukama navijača Barcelone poslije osvajanja Lige prvaka 2015. godine u finalu protiv Juventusa
Luis Enrique na rukama navijača Barcelone poslije osvajanja Lige prvaka 2015. godine u finalu protiv Juventusa

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia