Večernji list - Hrvatska

Ivančević zbog rupture morala otkazati nastup

- Damir Mrvec damir.mrvec@vecernji.net ZAGREB

Od 1992. do danas osvojili smo samo dvije medalje na dvoranskim EP-ima. I to obje Branko Zorko – srebro 1994. i broncu 1996. godine

U beogradsko­j Kombank areni danas počinje Europsko atletsko prvenstvo u dvorani. Među 800 sportaša nastupit će i sedmero iz Hrvatske. Boje Lijepe Naše branit će Ana Šimić (vis), Ivona Lončarek (60 m prepone), Ivan Horvat (motka), Mateo Ružić (400 m), Zvonimir Ivašković (60 m), Stipe Žunić i Filip Mihaljević (oba bacanje kugle). Nažalost, nastup na prvenstvu zbog rupture mišića jučer je morala otkazati Andrea Ivančević, koja je bila kandidatki­nja za medalju na 60 metara s preponama. – Nismo željeli riskirati pogoršanje rupture – rekao je Andrein trener Igor Čordaš.

Čekamo već 21 godinu

Od 1992. do danas osvojili smo samo dvije medalje. I to obje Branko Zorko. Bio je drugi 1994. u Parizu i treći dvije godine ranije u Genovi. Oba puta u utrkama na 1500 metara. Jasno, mnogi će se zapitati kako to da nismo osvojili više medalja kad danas imamo Sandru Perković, Saru Kolak, Blanku Vlašić, Anu Šimić, a nekad smo imali Ivanu Brkljačić, Sinišu Ergotića... Za Sandru, Saru i Ivanu sve je jasno – bacanje diska, kladiva i koplja ne postoji u dvorani. Ali najveća enigma ostala je Blanka Vlašić. Ona nije uspjela osvojiti medalju čak ni onda kada bi došla kao dvostruka svjetska prvakinja, ali na otvorenome. – Ne znam zašto je to tako. Prvi sam put nastupila s 19 godina u Beču i nisam prošla u finale. Tri godine kasnije zbog operacije štitnjače nisam nastupala. U Birmingham­u i Torinu 2007. i 2009. bila sam četvrta i peta. Od 2009. uglavnom sam preskakala dvoranske sezone zbog ozljeda – rekla je Blanka Vlašić. Osim Branka i Blanke, nastupe u finalima imali su još samo daljaš Pucelj, Andrea Ivančević dvaput na 60 m prepone te kuglači Mulabegovi­ć i Žunić. U Beogradu će debitirati samo Ivan Horvat u skoku s motkom i Filip Mihaljević u bacanju kugle.

Naše su nade Žunić i Horvat

– Objektivno, kandidati za medalju su Stipe Žunić i Ivan Horvat – kaže izbornik Mladen Katalinić. Ana Šimić bi po svemu trebala kandidirat­i za medalju. Ali na tri dosadašnja nastupa na dvoranskom EP-u nije ušla u finale. – Europsko prvenstvo najbrojnij­e i najveće pojedinačn­o natjecanje ikada organizira­no u Srbiji. Ulaznica više nema. Pola Arene prodano je još prije tri mjeseca, većinu ulaznica tada su kupili stranci. Posljednji­h nekoliko dana imao sam milijun upita za ulaznicu – rekao je Veselin Jevrosimov­ić, predsjedni­k Srpskog atletskog saveza.

Dvoranski EP za mene je bio uklet, nikada nisam uspjela osvojiti medalju, kaže Blanka

 ?? D. URUKALOVIĆ/ PIXSELL ?? Andreja Ivančević bila je kandidatki­nja za medalju u Beogradu, ali ozljeda joj je stala na put
D. URUKALOVIĆ/ PIXSELL Andreja Ivančević bila je kandidatki­nja za medalju u Beogradu, ali ozljeda joj je stala na put

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia