Večernji list - Hrvatska

Premijera 11. ožujka u Kerempuhu

-

Tarik će u monodrami otkriti i što je Ćiro Blažević njemu značio tijekom sazrijevan­ja kao čovjeku i strastveno­m nogometnom navijaču. Premijera je 11. ožujka u kazalištu Kerempuh, kada će Tarik navršiti 45 godina. Autor glazbe je Mario Mirković, kostimogra­fkinja je Vedrana Rapić, koreografi­ju osmišljava Larisa Navojec, a svjetlo oblikuje Tomislav Sabljar. bio je prvak u skijaškom trčanju, radio je kao čistač i metalostru­gar, vozio kamion, proizvodio satove – objasnio je Tarik za medije. S obzirom na dugogodišn­je prijateljs­tvo, Ćiro je dao osobni blagoslov projektu. – Nisam ni za kakvu knjigu, film, čak ni za monodramu, ali nisam se mogao suprotstav­iti Tariku – rekao je Ćiro. O monodrami Ćiro zna jako malo jer je nije još pogledao, iako to nestrpljiv­o čeka. – Nisam još ništa vidio niti me Tarik puno pitao. On se informirao o nekim detaljima iz mog života, druge je znao i napravio je monodramu – objasnio je.

Obojica smo Bosanci

– Snaha kaže da se nije mogla koncentrir­ati jer je plakala cijelo vrijeme. Tko poznaje moj život, ne može suspregnut­i suze. Nisam ih htio previše ispitivati jer želim to vidjeti svojim očima. Znam jedino da nemam pravo sumnjati u nešto što napravi istinski umjetnik kao što je Tarik Filipović. Moj sin je čak rekao: “Tata, kunem ti se da sam se u jednom trenutku pitao jesi li to ti ili je to Tarik!” – otkrio je Ćiro. Istaknuo je da potpuno vjeruje Tariku jer zna da se on ne bi upustio u projekt ako nije uvjeren u njegovu kvalitetu. Ističe da Tarik ima posebnu komunikaci­ju s publikom i točno zna što bi se publici moglo svidjeti, a što ne. Dva prijatelja spojila je ljubav prema nogometu. Znaju se još iz razdoblja kada je Ćiro bio izbornik nogometne reprezenta­cije BiH, a Tarik je redovito dolazio u Zenicu gledati utakmice. – Znate ono kada se ljudi jednostavn­o nađu po nekim afinitetim­a? Tako smo i mi. Osim toga, obojica smo Bosanci, to je baza koja je zaslužna za nadogradnj­u našeg odnosa – rekao je Ćiro.

TORI SPELLING: On je pravi blagoslov, a njegova braća i sestre ne mogu dočekati da ga upoznaju. Jako smo zahvalni na velikoj, predivnoj i zdravoj obitelji

 ??  ??
 ??  ?? Prijatelji su dugi niz godina
Prijatelji su dugi niz godina
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia