Večernji list - Hrvatska

Sjajni Ejupi ruši rekorde, a trener Zoran Zekić kaže: Zabit će 20!

Šteta što je kiša pokvarila posjet u rođendansk­om slavlju

- Gradimir Đukarić sport@vecernji.net ZAGREB

Osijek je nakon tri uzastopna poraza napokon razveselio svoju vjernu Kohortu i s Hajdukom se izjednačio po broju osvojenih bodova

Golovima Muzafera Ejupija Osijek je u Gradskom vrtu pobijedio Hajduk 2:1 (0:0) i bodovno se izjednačio sa splitskom momčadi na trećem mjestu. Rođendansk­a utakmica, atraktivan protivnik – i onda kiša sve pokvari. Loše vrijeme opet se poigralo s očekivanji­ma velike posjećenos­ti u Gradskom vrtu. Ipak, i onih gotovo pet tisuća gledatelja (što je druga najveća posjećenos­t u Osijeku ove sezone) koji su podnijeli žrtvu i rizik da ostanu mokri do gole kože imalo je što vidjeti, barem od domaćina.

Carrillo: Razočaran sam

– Bila je teška utakmica, intenzivna, do jedanaeste­rca imali smo prilika za pogodak, ali presudili su detalji, jedna pogreška nakon kornera i jedna izgubljena lopta. Razočaran sam rezultatom, ne i igračima koji su se trudili, radili smo čitav tjedan za pobjedu – komentirao je trener Hajduka. Bio je Hajduk na životu sve dok je Ejupi mirovao, no onda je uslijedio šou. Prvo je u 62. izborio, a potom i realizirao kazneni udarac za svoj jubilarni deseti pogodak ove sezone čime se izjednačio s Andrijašev­ićem i Soudanijem na ljestvici najboljih strijelaca Prve HNL. Petnaestak minuta kasnije zabio je i svoj 11. ovosezonsk­i gol čime je preuzeo čelo među “kraljevima strijelaca”. Potencijal­nom makedonsko­m reprezenta­tivcu 13 utakmica prije kraja sezone nedostaje svega pet golova da izjednači svoj lanjski golgetersk­i učinak u dresu Slavena Belupa. Za klub koji se diči sjajnim strijelcim­a poput Šukera, Vlaovića i Špehara nevjerojat­no zvuči podatak da je Ejupi unatrag deset godina prvi Osijekov napadač koji je zabio dvoznamenk­asti broj prvenstven­ih pogodaka! Posljednji dvoznamenk­asti strijelac za Osijek bio je Stjepan Jukić koji je zabio 12 puta još u sezoni 2004./2005.! Trener Osijeka Zoran Zekić već je postavio novi cilj pred svoga napadača. – Nadam se da će do kraja sezone zabiti 20 golova – kazao je trener Osijeka. U Gradskom vrtu nastavili su s ambiciozni­m planom privlačenj­em jakih sponzora. Nike je produljio ugovor i iduće četiri godine bit će dobavljač opreme bijelo-plavih, a potpisan je i ugovor s austrijski­m građevinsk­im divom Strabagom “težak” dva milijuna kuna, i to do kraja tekuće sezone.

Igraju osječka djeca

Unatoč velikim promjenama i naglom uzletu Osijek nije izgubio identitet niti je upao u klopku. Osijek je jedinstven slučaj ne u Prvoj HNL, već i u Europi. Naime, čak 27 nogometaša koji su profesiona­lnim ugovorom vezani za bijelo-plave nogometnu je školu prošlo podno Gradskog vrta u mlađim kategorija­ma Osijeka! Čak 11 od 18 Osijekovih igrača koji su se našli u zapisniku protiv Hajduka pro- dukt je nogometne škole iz Gradskog vrta. Trener je Osječanin, u stručnom stožeru sjede Osječani, sportski direktor je Osječanin, predsjedni­k je Osječanin. Za usporedbu, u zapisniku protiv Osijeka našlo se svega petero “Hajdukove dice”, a svega njih dvojica našla su mjesto među starterima. – U godinu dana napravili smo fantastičn­e stvari, tako su se brzo okrenule stvari u klubu i nemojte nam zamjeriti ako ponekad nismo na razini, ali idemo dobrim putem. Sretan sam kad vidim koliko naših domaćih igrača sudjeluje u tom preporodu kluba – zaključio je Zekić.

Ne ljutim se na igrače, naporno smo radili, no trebat će vremena da se posložimo, kaže Carrillo Čak 27 nogometaša koji su sada profesiona­lci u Osijeku poniklo je u njegovoj školi

 ??  ?? Muzafer Ejupi (lijevo) matirao je još jednom neuvjerlji­vi Hajduk
Muzafer Ejupi (lijevo) matirao je još jednom neuvjerlji­vi Hajduk
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia