Večernji list - Hrvatska

Mamić poručio: Obrisat ću pod argumentim­a tužiteljst­va

Dobit kluba iz Maksimirsk­e 128. u 2016. godini je 103 milijuna kn

- Robert Junaci robert.junaci@vecernji.net ZAGREB

Dinamov vladar iz sjene htio je detaljnije govoriti o istrazi protiv njega, no odvjetnici su mu sugerirali da borbu ostavi za sud 27. i 28. travnja

Redovna Skupština nogometnog kluba Dinamo obično je puna brojki, financijsk­ih izvještaja, sportskih izvještaja o protekloj godini. Bila je takva i ova, no kada Zdravko Mamić ima što za reći, onda je to obično zanimljivi­je od brojki. – Nakon posljednje skupštine kluba gospodin Vedriš me pitao zašto nisam govorio, jer, bio sam prije toga u pritvoru, a s ovim sam ljudima dijelio dobro i zlo, da su me željeli čuti. Stoga sam sad odlučio govoriti, ali mi je onda gospodin Hanžeković rekao da ne govorim, već da bitku vodim u sudnici. Ali, o tome ću govoriti na sudu u Osijeku 27. i 28. travnja. Ali, možete biti ponosni na prošlost Dinama, na rad uprave na čijem sam tada bio čelu. A argumentim­a tužiteljst­va obrisat ću pod – govorio je Mamić.

Pohvalio je i upravu

Mamić je pohvalio sadašnju upravu kluba kojem je službeno savjetnik, nazvao ih je čudotvorci­ma: – Pametnim i mudrim odlukama već smo zatvorili proračun za 2017. Namjerno smo Napoliju posudili Roga s obvezom kupnje. Kad je predsjedni­k Napolija De Laurentiis, koji je inače bankar, vidio na koji način želimo prodati Roga, nije mogao vjerovati. Svi klubovi novac traže odmah, a mi smo Roga željeli prodati tako da taj novac dobijemo u 2017. A tako je prije bilo i s Brozovićem – objasnio je Mamić i potvrdio ono što je rekao i glavni direktor Dinama u svojem izvještaju. – Zadržali smo primat u hrvatskom nogometu i prvenstvu, osnažili našu nogometnu školu, uveli puno mladih u prvu momčad, potpisali ugovore s desetorico­m mladih igrača do ljeta 2022. Prihod Dinama za 2016. je 492,7 milijuna kuna, rashodi iznose 389 milijuna kuna pa je naša dobit 103 milijuna kuna. A ako znamo da smo imali 60 milijuna kuna rashoda amortizaci­je, operativna dobit kluba za 2016. godinu iznosi čak 163 milijuna kuna.

Najveći prihodi iz inozemstva

Najveći prihodi dolaze nam iz inozemstva; transfera igrača i od europskih natjecanja, dok od lokalne samouprave dobivamo manje od 5% budžeta – kazao je Svetina. Direktor se osvrnuo i na posljednje događaje u nogometu, s naglaskom na dosuđeni penal za Dinamo u Vinkovcima te na događanja na derbiju Hajduka i Rijeke u Splitu. – Vidjeli smo onaj penal u Vinkovcima nakon kojeg se cijela Hrvatska digla na noge. Prije nekoliko dana imali smo u Splitu nevjerojat­an ispad, čovjek je palicom natjeravao suca po terenu. Zanimljivo kako su se nakon onog 11-erca sve političke stranke javno očitovale, a nijedna nije reagirala na događaj iz Splita. Niti se ogradila. Sretan sam ako će to uvijek biti principi političara, ali držim da je puno ozbiljnije pitanje ako čovjek na nekoj utakmici ganja suca po travnjaku kao u filmovima Charlieja Chaplina nego jedan dosuđeni 11-erac – rekao je među ostalim Svetina.

O penalu u Vinkovcima očitovala se politika, a o incidentu u Splitu ne govori se ni izbliza toliko! To ne razumijem TOMISLAV SVETINA Dinamov direktor Manje od pet posto proračuna klub dobiva od lokalne samouprave i to treba naglasiti

 ??  ?? Zdravko Mamić iskoristio je Dinamovu skupštinu za priču o svojoj istrazi
Zdravko Mamić iskoristio je Dinamovu skupštinu za priču o svojoj istrazi
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia