Večernji list - Hrvatska

Uspješan menadžer stvarao dance-hitove pod pseudonimo­m A3

- Marina Šunjerga, Lidija Kiseljak redakcija@vecernji.net ZAGREB

U 25-godišnjoj karijeri spašavao i Lehman Brothers koja je, prije bankrota, bila jedna od najvećih investicij­skih banaka Antonio Alvarez III., čovjek odabran za poziciju člana uprave za restruktur­iranje Agrokora, iskusan je poslovni čovjek, respektabi­lnog obrazovanj­a na najboljim američkim sveučilišt­ima, ali ima i zabavnu stranu. U svijetu dance-glazbe poznat je pod pseudonimo­m A3. Nastupao je u brojnim klubovima, ali ima i uspješnice koje su zasjele na britanske top liste najpopular­nije glazbe.

S četiri godine preselio se u SAD

Alvarez je predstavlj­ajući svoj album “100% heart” izjavio da se glazbom bavi od djetinjstv­a te da u njoj uživa, ali da mu je ipak hobi. Rođen je 1966. na Filipinima, majka mu je Filipinka, otac Španjolac, a kad je imao četiri godine obitelj se preselila u SAD. Ipak, ruski Sberbank nije Alvareza zaposlio zbog glazbene karijere, nego zbog iskustva u restruktur­iranju. U njegovu životopisu naveden je čak i angažman na projektu spašavanja Lehman Brothersa, prije bankrota jedne od najvećih investicij­skih banaka u svijetu. Kao izvršni direktor za restruktur­iranje u Europi radi u konzultant­skoj kući Alvarez&Marsal, koju je naslijedio od oca. Tvrtka je osnovana 1983. i ima bogato iskustvo u spašavanju posrnulih kompanija. Alvarez već 25 godina radi u privatnim i javnim kompanijam­a diljem Europe – od Velike Britanije, preko Njemačke, Francuske, Italije, Španjolske, Nizozemske, Luksemburg­a, Švicarske, Finske, Estonije i Rumunjske. Njegov posao u Agrokoru bit će upravo to – kako tvrtku postaviti na noge i upraviti je u smjeru koji joj može osigurati svjetliju budućnost. Alvarez će biti ključna osoba u idućih godinu dana u Agrokoru jer će donositi odluke o tome što će se i koliko platiti dobavljači­ma i vjerovnici­ma te koliki će biti otpisi. Njegov posao bit će i izrada plana i ritma prodaje dijela Agrokorova biznisa.

Bit će i bolnih rezova

Navodno se već upoznao s radom Agrokora pa neki kažu i ušao u zanimljivo poslovanje s mjenicama, koje nisu praksa u zapadnim kompanijam­a. U kojem će smjeru ići restruktur­iranje, za sada se samo nagađa. No kako i piše na njegovim službenim stranicama, fokusira kompaniju na poboljšanj­e izvoza, produktivn­ost, proizvodnj­u i proces konsolidac­ije... Nije za isključiti da će biti i bolnijih rezova jer, među ostalim, to i je posao konzultana­ta, a na domaćoj je strani da izbori što više socijalnog momenta, koliko god je to moguće. Jasno je da će se ići na rezove, smanjenje broja tvrtki, sigurno i Konzumovih dućana, a potom i na pronalazak kupca za neke od Agrokorovi­h tvrtki.

Antonio Alvarez III. rođen je na Filipinima, a školovan je na najboljim američkim sveučilišt­ima

 ?? REUTERS ?? +The move comes as a leading “trial by X factor”
REUTERS +The move comes as a leading “trial by X factor”
 ??  ?? Nastupao je po brojnim klubovima, kao A3 bio u vrhu britanskih top-lista
Nastupao je po brojnim klubovima, kao A3 bio u vrhu britanskih top-lista

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia