Večernji list - Hrvatska

Ademi kroz suze: Dvije godine nitko mi ne može vratiti

Iako mi je kazna smanjena, ne osjećam se kao pobjednik, kazao je Ademi

- Robert Junaci robert.junaci@vecernji.net ZAGREB

Dinamo je mogao sa mnom raskinuti ugovor, ali nije. I to pokazuje o kakvom je klubu riječ, kakvi ga ljudi vode, i zato ću im to vratiti igrama

Ne sjećamo se kada je netko tako emotivno govorio pred medijima, proživljav­ao svaku izgovorenu riječ kao Arijan Ademi koji je odlučio javno progovorit­i o svojoj suspenziji, o odluci suda (CAS) o smanjenju kazne. Zanimljivo, pred medije je izišao u hotelu Hilton, a ne u Dinamu. – Nisu nam jasna sva pravila, smije li se pojavljiva­ti u klubu – pojasnio je Dinamov direktor Tomislav Svetina i podsjetio što se sve događalo s Ademijem zbog navodne dopingiran­osti.

Samo se veselim nevinošću

– Nažalost, više nema nekog pravnog lijeka za daljnje postupanje. Emocije su mi bile jako pomiješane, kazna mu je prepolovlj­ena, a s druge strane dva laboratori­ja, pa onda i dodatno vještačenj­e pokazali su da Ademi nije namjerno uzeo nedopušten­a sredstva, da je dodatak koji je uzimao bio kontaminir­an zabranjeni­m stanozolol­om, da nije varalica i da nije kriv. A opet, iako su mu prepolovil­i kaznu, nismo sretni jer odmah ne može biti s nama – među ostalim kazao je Svetina i ustvrdio da će Ademi, kad se vrati na teren, biti najveće pojačanje maksimirsk­e momčadi. Ademi je bio nekako pokunjen i tiho je govorio: – Sretan sam što smo opet zajedno i hvala medijima, davali ste mi podršku i vjerovali u moju nevinost. Znate što sam prošao u ovih godinu i pol dana, najtežih u mojem životu. Bio sam šokiran kad su mi rekli da sam dopingiran, prošao sam kalvariju, dobio četiri godine suspenzije, a nogomet mi je sve u životu. No, i nogomet je pao u drugi plan, samo sam želio dokazati svoju nevinost, a nisam ni znao kako je to sredstvo ušlo u moje tijelo – kazao je Ademi i čupajući riječi iz sebe nastavio: – Unatoč smanjenju kazne, ne osjećam se kao pobjednik, veselim se samo dijelu obrazložen­ja CAS-a iz kojeg se vidi da nisam varalica, da sam nevin. A dvije godine suspenzije nitko mi ne može vratiti.

Ne stavljajte mi ništa u kavu

U nekoliko prilika nije mogao sakriti suze. Pokušali smo ga ohrabriti riječima – što te ne ubije, to te ojača. – Pokušat ću se vratiti na teren kao još bolji igrač, bit ću nakon ovoga psihički nemoguće jak. Fizički sam dobro, igram padel, tenis, mali nogomet, redovito trčim, iako to nije isto kao kad trenirate s momčadi. No, mogu početi trenirati 7. kolovoza i do 7. listopada bit ću spreman – rekao je kapetan plavih i zahvalio obitelji, prijatelji­ma, navijačima koji su mu dali podršku, HUNS-u, odvjetnici­ma i najviše Dinamu: – Dinamo mi je sve omogućio, spasio me i borio se zajedno sa mnom. Mogao mi je raskinuti ugovor da je htio, ali nije i to puno govori o veličini Dinama i ljudima koji ga vode. Svima ne mogu dovoljno zahvaliti riječima, učinit ću to svojim igrama. Nakon svega, na kavi je Ademi bio dobro raspoložen. Kad je morao na tren otići od stola, našalio se: – Samo mi nemojte nešto staviti u kavu!

 ?? JURICA GALOIĆ/ PIXSELL ?? Dok je svima zahvaljiva­o na podršci i Arijanu su potekle suze
JURICA GALOIĆ/ PIXSELL Dok je svima zahvaljiva­o na podršci i Arijanu su potekle suze
 ??  ?? Tomislav Svetina Dinamov direktor uvjeren je da će Ademi u listopadu biti najveće pojačanje
Tomislav Svetina Dinamov direktor uvjeren je da će Ademi u listopadu biti najveće pojačanje

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia