Večernji list - Hrvatska

Andrijašev­ić i Pašalić Čačiću dokazali da griješi

Mario je prvi Hrvat koji je u dvije zaredom zabio za Milan, a Franko je najbolji igrač i strijelac HNL-a

- Karlo Ledinski karlo.ledinski@vecernji.net ZAGREB

Nakon što nisu dobili poziv za Tallinn, i Franko i Mario zabili su golove u iduća dva kola

Čačić i ja nemamo neki odnos, ne čujemo se, niti me kontaktira­o. No, ja imam svoj put, čist i pošten, i nadam se da ću dobiti priliku, kaže Mario Nakon debakla nogometne reprezenta­cije u Estoniji (0:3), mnogi su se s pravom zapitali zašto je tu utakmicu igrao Ante Ćorić, a u Tallinn nisu bili pozvani Mario Pašalić i Franko Andrijašev­ić, dvojac koji je trenutačno u neusporedi­vo boljoj formi od mladog dinamovca.

Prestigao i Bobana

– Da bi Pašalić i Andrijašev­ić ušli u najuži krug reprezenta­cije, druga dvojica moraju ispasti iz momčadi, a govorimo o veznom redu, segmentu u kojem smo najbolje pokriveni. Andrijašev­iću i Pašaliću više će koristiti trening s matičnim momčadima, brušenje forme za kraj sezone, nego tih pola sata ili 45 minuta u Tallinnu – objašnjava­o je izbornik Ante Čačić prije i nakon debakla u Estoniji. U prijevodu, nije im želio remetiti ritam u klubovima. Ali ga je zato bez ustezanja remetio dinamovcu Anti Ćoriću, igraču koji ove sezone nije niti sjena najboljeg igrača HNL-a Franka Andrijašev­ića. A tih dana, za vrijeme reprezenta­tivne stanke, Pašalić je skoknuo u domovinu. Viđen je na tribini na utakmici treće lige Vala i Hajduka II. Toliko o ritmu u klubovima. No, kod pozivanja u reprezenta­ciju nekad očito vrijede neka druga pravila, a ne ono tko je trenutačno bolji. – Izbornik Čačić i ja nemamo neki odnos, ne čujemo se, niti me kontaktira­o. Stvari su uvijek iste. On najbolje vidi i zna što mu treba za reprezenta­ciju. Ima svoj odabir. Ja imam svoj put, čist, pošten i pravedan. Realno gledajući, nisam se ni prodao preko reprezenta­cije, niti mi je cijena narasla zbog reprezenta­cije. Sve što sam dosad napravio, napravio sam sam. Tako da sam miran i strpljiv – izjavio je nedavno Mario Pašalić. U prijevodu, rekao je ono što svi znamo, mnogi igrači prodaju se preko reprezenta­cije, a izbornici ih onda (ne samo Čačić već i njegovi prethodnic­i) po nečijem naređenju zovu u A-vrstu. Andrijašev­ić je trenutačno najbolji igrač i strijelac HNL-a, kao vezni igrač zabio je 13 golova u 20 utakmica, a i jedini je igrač koji je ove sezone zabio baš svim prvoligašk­im suparnicim­a. Ali nažalost, niti to mu nije bilo dovoljno da se pretpoziv za Estoniju pretvori i u poziv. No, Andrijašev­ić, ali i Pašalić, dali su najbolji odgovor Čačiću na njegovo uporno ignoriranj­e. Naime, obojica su zabila gol u sljedeća dva kola nakon akcije u Tallinnu. Franko je prvo zabio Cibaliji, a u subotu i Dinamu, dok je Mario u Serie A zabio Pescari, pa ovu nedjelju i Palermu. I time je Pašalić postao prvi Hrvat u povijesti koji je postizao pogodak u dva uzastopna prvenstven­a kola Serie A. To nije uspjelo čak niti velikom Zvonimiru Bobanu.

Možda su iz krivog kluba?

Pašaliću su inače tek 22 godine, a već je zabijao golove u tri lige petice – francuskoj, španjolsko­j i talijansko­j. Pašalić je u Serie A ove sezone zabio četiri gola, od kockastih veznjaka samo Rakitić ih ima više (šest), dok je Modrić zabio jedan kao i Kovačić, Brozović tri, Badelj dva, a Rog je odigrao svega 234 minute i još čeka prvijenac. Čačićev je argument da je na toj poziciji konkurenci­ja prejaka. I tu je u pravu, jer ispred Andrijašev­ića i Pašalića sigurno su Modrić, Rakitić, Brozović, Badelj, Kovačić, pa i Rog... No, onda kada može nagraditi spomenuti dvojac za sve dobro što rade ove sezone, on ih izignorira i pozove Ćorića, vjerojatno zato što je iz kluba u Maksimirsk­oj 128, što je velika prednost kada se biraju igrači za reprezenta­ciju.

 ?? PIXSELL ?? Pašalić je postao standardan u Milanu, a golove je zabijao u posljednja dva kola Serie A
PIXSELL Pašalić je postao standardan u Milanu, a golove je zabijao u posljednja dva kola Serie A
 ??  ?? Ante Čačić ne cijeni previše Andrijašev­ića i Pašalića
Ante Čačić ne cijeni previše Andrijašev­ića i Pašalića

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia