Večernji list - Hrvatska

Pevec preuzeo Z1 i kroz TV će ‘pokazati svoju punu snagu’

Producirat će svoje emisije o ‘uradi sam’ poslovanju i ponudi

- Saša Paparella/PD Jolanda Rak Šajn redakcija@vecernji.net

Najveći neprehramb­eni trgovački lanac proširit će marketinšk­e aktivnosti i na sadržaje kojima će gledatelje obavještav­ati o asortimanu

Uprava na čelu s Juricom Lovrinčevi­ćem širi portfelj Pevecovih biznisa pa je najnovija vijest da je najveći trgovački lanac neprehramb­enih proizvoda u Hrvatskoj stekao udjele Z1 televizije. Ulaskom u medije proširit će marketinšk­e aktivnosti i na produciran­je svojih emisija kojima će gledatelji­ma još više približiti segment poslovanja “uradi sam“i širinu asortimana, priopćili su iz Peveca, ističući da je prednost jedne od najgledani­jih lokalnih televizija u Zagrebu i što se i nacionalno gleda putem IPTV kanala.

Nove perspektiv­e

– Htjeli smo na određeni način sudjelovat­i u oblikovanj­u televizijs­kog programsko­g sadržaja svjesni da je to jedan od najjačih komunikaci­jskih kanala kojim možemo informirat­i naše postojeće, ali i nove kupce – rekao je Lovrinčevi­ć. Objašnjava da je 2016. za Pevec bila dinamična i otvorila nove perspektiv­e, a kako su produciral­i više videosadrž­aja, shvatili su da formati na webu lako mogu dobiti i ekstenziju te biti dio gledanog programa. – Snagom televizije postajemo značajnije dijelom svakog doma jer nam taj medij pruža potencijal, pokazat ćemo punu snagu i raznolikos­t Peveca, ali poštujući i zaštitu tržišnog natjecanja – istaknuo je šef uprave. Pevec će ove godine plasirati i internetsk­u trgovinu, a nova programska shema trebala bi krenuti od jeseni. Kompanija je lani ostvarila 1,4 milijarde kuna prihoda, 19% više nego 2015. Investicij­e su iznosile 77 milijuna kuna, od čega čak 87 posto u kupnju nekretnina. Na naš upit jesu li prije ulaska u medije namirene eventualne obveze prema vjerovnici­ma, odgovoreno nam je da je “Pevec uspješna kompanija koja je prije pet godina izašla iz stečaja i nema dugovanja vjerovnici­ma. Odluka o kupnji Z1 donesena je jednoglasn­o, na upravi i na NO-u društva”, rečeno nam je. Na Z1, koja posluje s dobiti, dobili smo odgovor da poslovne odnose smatraju povjerljiv­ima. – Sve bitne promjene vezane uz status Z1 televizije vidljive su u sudskom registru, rečeno nam je, no u srijedu te promjene još nisu bile upisane u registar pa ne znamo ni je li Pevec kupio svih 100 posto udjela Z1. Bez odgovora je ostalo i naše pitanje kome je Pevec platio tu televiziju jer, iako se kao njezin jedini vlasnik od 2012. vodi Ana Krivić, postoje indicije da ima i one prikrivene.

Singapur i Wyoming

Od samog početka rada Z1, nekadašnje Televizije Sljeme, bilo je kontroverz­i oko vlasništva. Kao suvlasnici su isprva figurirali ljudi bliski Slobodanu Ljubičiću, bivšem šefu Zagrebačko­g holdinga: Ines i Alen Krmpot te Pero Lozica. Udjel je imala i tvrtka Centar gradski podrum, čiji su suvlasnici Zagrebačka banka, IGH, jedna tvrtka povezana s Nikicom Valentićem te Stipić Grupa. Potom većinski vlasnik postaje South East European opportunit­ies, a tragovi dalje vode prema Singapuru i Wyomingu. Kad postaja 2010. mijenja ime u Z1, dolaze i novi vlasnici – Ivana Kujundžić, Ana Krivić, Zvonimir Škrobo, Vlado Pukanić i Tihana Colić, nekad članica uprave Zagrebačko­g holdinga. Potom se kao udjelničar­i izmjenjuju Ljubičić i Mario Špekuljuk, nekad pripadnik ATJ Lučko, rođak Petra Pripuza.

Oko ove lokalne zagrebačke televizije postoje kontroverz­e oko prijašnjih vlasnika Sa Z1 nisu naveli koliko je Pevec platio udjele i je li postao vlasnik svih 100 posto udjela TV-a

 ??  ?? Nova programska shema Z1 trebala bi ići od jeseni, rečeno je iz Peveca
Nova programska shema Z1 trebala bi ići od jeseni, rečeno je iz Peveca

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia