Večernji list - Hrvatska

Od lanjska dva Vujovića u finalu kupa sada više nema nijednog

U prvom susretu, od 17 sati, igrat će Varaždin – Nexe, dok je večernji termin (19 sati) rezerviran za zagrebački derbi PPD Zagreba i Dubrave

- Damir Mrvec damir.mrvec@vecernji.net

Nakon rukometaši­ca, na parket dvorane Marije i Line u Umagu danas će izaći rukometaši koji će odraditi svoje utakmice polufinala Hrvatskog kupa. U prvom susretu, od 17 sati, igrat će Varaždin – Nexe, dok je večernji termin (19 sati) rezerviran za zagrebački derbi između PPD Zagreba i Dubrave. Jasno, može se očekivati da će u nedjeljnom finalu zaigrati dvije najbolje hrvatske momčadi, PPD Zagreb i Nexe. Doduše, ova dva kluba samo su jednom igrala u finalu, 2015. godine kada su “plinari” pobijedili s 33:27. Od dosadašnji­h 25 finala PPD Zagreb je 23 puta osvajao kup, a samo jednom nije igrao u finalu, 2001. godine. Bile su to godine kada je Metković Jambo imao jaku momčad, s Golužom, Metličićem, Matoševiće­m, Dominikovi­ćem, Zigmondom, Kalebom, Obrvanom. I kad već nisu uspjeli osvojiti nijedno prvenstvo Hrvatske, Metkovci se mogu pohvaliti da u svojim vitrinama imaju dva osvojena kupa.

Červar dvaput poražen

Tako su 2001. u Zagrebu u finalu pobijedili Zamet (28:22), a godinu dana kasnije u svojoj dvorani bili su bolji od Zagreba (25:21). Lino Červar ostat će zapisan kao jedini trener Zagreba koji je od osamostalj­enja Hrvatske uspio izgubiti dva trofeja na domaćoj sceni. Bez obzira na to što je Nexe godinama unazad vječno drugi u prvenstvu, uspjeli su igrati samo jedan finale kupa. Uvijek su znali posrtati u polufinalu. Hrvoje Horvat, trener Nexea i novi pomoćni trener seniorske reprezenta­cije, pokušat će uzeti prvi trofej za našički klub. Cveba iza sebe već ima jedan finale kupa. Naime, prije tri godine s Dubravom je napravio veliko iznenađenj­e pobijedivš­i u polufinalu upravo Nexe. Varaždin je pak danas momčad s najmanjim izgledima da se plasira u finale. Unazad nekoliko sezona Varaždin je ostao bez najboljih igrača. Kontrec je u PPD-u, Sršen u Nexeu, Marčec u Metalurgu, Horvat u Flensburgu... Lani su Varaždinci igrali finale, a bilo je zanimljivo vidjeti na dvije različite klupe dva Vujovića, Veselina na klupi PPD Zagreba i Vladimira na klupi Varaždinac­a. Za godinu dana oba trenera više nisu tu. Veselin je izbornik Slovenije, a Vladimir čeka novi posao. A jučer je pak stigla vijest da je hrvatski reprezenta­tivac Luka Cindrić dogovorio prelazak iz Vardara u doprvaka Europe Kielce, ali tek u ljeto 2018. godine.

 ??  ?? Igor Vori pokušat će osvojiti još jedan trofej sa Zagrebom – hrvatski kup
Igor Vori pokušat će osvojiti još jedan trofej sa Zagrebom – hrvatski kup

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia