Večernji list - Hrvatska

Pala i prva prosidba na motoru

Slavonski Brod proteklog je vikenda bio bajkerski centar Hrvatske uz utrke u pijesku, defile ulicama, koncerte...

- Vedran.balen@vecernji.net

Stigli su bajkeri iz dvjestotin­jak klubova, a uzimali su se i godišnji odmori da se ne propusti Mega bikers susret Vedran Balen Bajkerski centar Hrvatske proteklog je vikenda četrnaesti put zaredom bio Slavonski Brod. Utrke u pijesku, defile gradskim ulicama, natjecanja u paljenju guma i ispijanju piva, vožnje sporosti i glamurozni koncerti neki su od sadržaja oko kojih se u sklopu tradiciona­lnih Mega bikers susreta okupilo desetak tisuća posjetitel­ja iz cijele jugoistočn­e Europe.

Dobra zabava

Ove godine pala je i prva prosidba na motoru. Leo iz Lužana zaprosio je Ines iz Slavonskog Broda koja je pristala na njegovu prošnju. Dogodilo se to prilikom defilea Krešimirov­om ulicom, policija je u dogovoru s brodskim moto klubom zaustavila kolonu. Leo, koji je na svom motoru vozio Ines, izašao je iz defilea, sišao s motora, izvadio prsten, kleknuo pred Ines i zaprosio je. Spoj velikog broja motorista, odličnih koncerata i ozračja u Brodu prepoznali su mnogi, pa su na susrete stigli bajkeri iz dvjestotin­jak klubova. Neki su čak uzeli godišnji odmor da ne propuste motorijadu. Svi sudionici bili su ujedinjeni u samo jednoj zajedničko­j misiji – dobro se zabaviti. – Kolega mi je rekao kako ne bi bilo loše posjetiti brodsku motorijadu, pristao sam i nisam se pokajao. Uistinu je sjajno. Bio sam na brojnim motosusret­ima, ali ovakve još nisam vidio ni doživio – rekao je Edin iz Lukavca. U glazbenom dijelu programa oduševili su S.A.R.S. te legendarni Sejo Sexon i Zabranjeno pušenje. Brođani su prvi put mogli čuti brojne stare hitove u novim aranžmanim­a, a izvrsni Sarajlije morali su se vraćati na bis.

Otkazana utrka ubrzanja

Bio sam na brojnim motosusret­ima, ali ovakve još nisam vidio ni doživio – rekao je bajker Edin iz Lukavca

Na velikoj pozornici podignutoj na najljepšoj riječnoj plaži u Europi, Poloj, nastupio je i niz sjajnih mladih sastava, posebno domaćih, čime su organizato­ri iz Moto kluba Brod nastavili tradiciju promoviran­ja lokalnih bendova. Kao gost iznenađenj­a glazbenici­ma se na gitari pridružio i izbornik boksačke reprezenta­cije Leonard Pijetraj. Svirka je potrajala do ranih jutarnjih sati. – Bilo je sjajno. Ove je godine zbog kiše otkazana jedino atraktivna motoutrka ubrzanja.

Kao gost iznenađenj­a glazbenici­ma se na bini pridružio i izbornik boksačke reprezenta­cije Leonard Pijetraj

 ??  ?? Uz motoriste redovito se vežu i zgodne djevojke, a ništa drukčije nije bilo ni u Slavonskom Brodu
Uz motoriste redovito se vežu i zgodne djevojke, a ništa drukčije nije bilo ni u Slavonskom Brodu
 ??  ?? posjetitel­ja Procjena je da se okupilo ove godine na bajkerskom susretu u Slavonskom Brodu. U glazbenom dijelu svirali su S.A.R.S. te legendarni Sejo Sexon i Zabranjeno pušenje
posjetitel­ja Procjena je da se okupilo ove godine na bajkerskom susretu u Slavonskom Brodu. U glazbenom dijelu svirali su S.A.R.S. te legendarni Sejo Sexon i Zabranjeno pušenje

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia